Απολογία 22χρονου: «Δεν έχω καμία ανάμειξη με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη»

Μάρτυρες επιβεβαιώνουν το άλλοθι του «Ινδιάνου»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 14/3 σχετικά με τις προφυλακίσεις κατηγορούμενων για την επίθεση σε αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

Προφυλακιστέος έχει κρίθει ένας 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά από επίθεση σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη. Την ίδια στιγμή, μάρτυρες από το περιβάλλον του 30χρονου «Ινδιάνου» επιβεβαίωνουν το άλλοθί του.

Ο 22χρονος περιέγραψε πώς έχασε το κινητό και το πορτοφόλι του και πώς τον συνέλαβαν όταν πήγε στο τμήμα για να τα παραλάβει. Υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση στον αστυνομικό και ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε πορεία.

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 22χρονος που έχασε το πορτοφόλι του

«Στις 9 Μαρτίου 2021 δούλευα το πρωί. Σχόλασα στις 13.00. Πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο γιατί σχολάμε την ίδια ώρα περίπου και της είπα να έρθει να με πάρει από τη δουλειά στον Άγιο Δημήτριο και έτσι και έγινε και γυρίσαμε μετά σπίτι. Έκανα μπάνιο και ο πατέρας μου μού είπε ότι μίλησε με τον θείο μου και του είπε να πάω στο σπίτι του στη νέα Σμύρνη για να κάνω format στον υπολογιστή του. Στον θείο μου έφτασα στις 16.00 με 4 παρά 10. Πήγα εκεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα μίλησα και με τον φίλο μου τον Ζ. για τον υπολογιστή, μου είπε ότι ήθελε να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά του είπα να έρθει να με πάρει. Στο σπίτι του θείου μου ήταν και η θεία μου και ο ξάδερφος μου. Ο Ζ. ήρθε και με πήρε γύρω στις 18.00 με 18.30 με το μηχανάκι.

Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες. Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19.00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου τον Ζ. τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγία Φωτεινή και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξανά βρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας Φωτεινής. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου.

Του είπα να δώσει το κινητό του να καλέσω στο κινητό μου. Μετά πήγαμε να βρούμε τον Γ. στην πλατεία, φύγαμε με τον Γ. και ο Ζ. έφυγε με το μηχανάκι του, μετά πήγαμε με το Γ. στην Άνω Γλυφάδα, οδός Γούναρη γιατί δεν ήθελα να πάω σπίτι να αναστατώσω τους γονείς μου, πήρα στο κινητό μου το σήκωσε ένας κύριος και μου είπε ότι έχει το κινητό μου και να πάω να το πάρω από Πλαστήρα 52 στη Νέα Σμύρνη. Πήρα τους γονείς μου να έρθουν να με πάρουν και να πάμε όλοι μαζί να πάρουμε το κινητό μου.

Πήγαμε, πήρα το κινητό μου τελικά από τον κύριο, τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι. Δεν αγχώθηκα που βρήκε το πορτοφόλι μου η αστυνομία. Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στη συγκέντρωση με έναν φίλο μου -χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του- και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου.

Στο πορτοφόλι μου είχα 125€ και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5€ και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία».

Μάρτυρες επιβεβαιώνουν το άλλοθι του «Ινδιάνου»

Οι μάρτυρες επιβεβαιώνουν το άλλοθι του «Ινδιάνου» ότι βρισκόταν σε άλλη περιοχή την ώρα των επεισοδίων. Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός, γνωστός ως «Ινδιάνος», είναι προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του νεαρού αστυνομικού.

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Ανάμεσα στις καταθέσεις, ήταν και αυτή του οδηγού λεωφορείου που μετέφερε τον κατηγορούμενο στην αποθήκη όπου εργαζόταν. «Στις 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμα του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών γύρω στις 18.20. Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έχασε για να την παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικός με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω» είπε.

Συνάδελφος του «Ινδιάνου»: «Είναι καλό και μορφωμένο παιδί»

Συνάδελφος του κατηγορούμενου υποστήριξε πως πρόκειται για ένα ευγενικό και μορφωμένο παιδί. Όπως είπε στις Αρχές, την ημέρα των επεισοδίων συναντήθηκαν και ήταν μαζί μέχρι και αργά το απόγευμα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10.00 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ. τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε και μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα» κατέθεσε ο συνάδελφος του.

«Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε» είπε τέλος.

Νέα Σμύρνη: Αρνείται τα πάντα ο «Ινδιάνος» - Τι είπε στην ανακρίτρια

Από τη μεριά της, η σύζυγος του συναδέλφου του «Ινδιάνου» τον χαρακτήρισε «ντροπαλό».

«Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδι. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου μού είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι. Φορούσε μία μαύρη φόρμα από κάτω, φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ» είπε.

«Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξα μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δε θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top