Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Ινδιάνος» - Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 14/3

Προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε, μετά την απολογία του,  ο 30χρονος Ελληνοιρακινός με το προσωνύμιο «Ινδιάνος», που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Νέα Σμύρνη: Αρνείται τα πάντα ο «Ινδιάνος» - Τι είπε στην ανακρίτρια

Ο 30χρονος που οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια, δήλωσε αθώος και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα ο κατηγορούμενος προσκόμισε έγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια, σύμφωνα με τις οποίες, την επίμαχη μέρα των επεισοδίων βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο. Στη συνέχεια υποστήριξε πως συναντήθηκε με τρία φιλικά του πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινε μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό). Μετά αναχώρησε με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπου συνάντησε συνάντησε συγγενικό του πρόσωπο και δύο φίλους του, με τους οποίους ήταν μαζί μέχρι τις 21:00.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν εκεί», λέει ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, η εμπλοκή του στην υπόθεση προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την «καταφανώς ψευδή» κατάθεση του κουνιάδου του, ο οποίος κατά τον κατηγορούμενο «είναι ψυχικά ασταθής».

Μεταγωγή των συλληφθέντων στην ανακρίτρια για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Μεταγωγή των συλληφθέντων στην ανακρίτρια για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι κατηγορούμενοι

Σε βάρος των έξι κατηγορουμένων επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις. 

Νωρίτερα χθες, προφυλακίστηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια, ενώ ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του, με τον οποίο είχαν συλληφθεί την ίδια ημέρα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top