Καθαρά Δευτέρα: Πού μπορείτε να πετάξετε χαρταετό - Ποια μέτρα ισχύουν

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Καθαρά Δευτέρα αλλιώτικη λόγω κορωνοϊού αύριο. Πού μπορούν οι Αθηναίοι να πετάξουν χαρταετό. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ανοιχτά θα παραμείνουν αύριο τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου για να μπορέσουν να πετάξουν οι πολίτες χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα. Στην Αττική πολλοί είναι οι κάτοικοι που μένουν στο κέντρο της Αθήνας και θα δυσκολευτούν ενδεχομένως να μεταβούν σε κάποιο πάρκο για να κάνουν κούλουμα.

 

Καθαρά Δευτέρα: Μας τα χαλάει ο καιρός- Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας

Συγκεκριμένα, τα παρακάτω σημεία μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοικοι Αθηνών ανάλογα με την περιοχή που μένουν:

Oι δημότες των περιοχών γύρω από την Πεντέλη, τον Υμηττό, το όρος Αιγάλεω και τον λόφο του Περάματος δε θα συναντήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα να πετάξουν αετό, καθώς μπορούν να μετακινηθούν με τα πόδια προς το βουνό.

Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται

Αντίθετα, κάτοικοι από κεντρικές γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, όπως το Παγκράτι και οι Αμπελόκηποι, θα πρέπει να περπατήσουν με προορισμό κυρίως το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και το Πεδίον του Άρεως.

Από την άλλη, οι δημότες του παραλιακού μετώπου σε Αθήνα και Πειραιά, θα βγουν προς τη θάλασσα, ενώ στη Δυτική Αθήνα το «βάρος» θα σηκώσουν το πάρκο Τρίτση, το Άλσος Περιστερίου και οι χώροι πράσινου γύρω από το Ποικίλο Όρος.

Πατούλης στο Star: «Καθαρά Δευτέρα με ανοιχτά πάρκα και δωρεάν rapid test»

Η Πάρνηθα παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, καθώς είναι δύσκολο για οικογένειες να ανέβουν με τα πόδια, όμως στους πρόποδες του βουνού υπάρχουν αρκετοί πράσινοι πνεύμονες. 

Καθαρά Δευτέρα: Ποια μέτρα ισχύουν αύριο

Και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ισχύουν και τις άλλες μέρες. Συγκεκριμένα:

•    Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός δήμου, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (π.χ. μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)

•    Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και ATM τραπεζών με sms 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας

•    Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Συνεπώς, για να πετάξουμε τον χαρταετό σε κάποιο κοντινό χώρο πρασίνου, μετακινούμαστε μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

•    Στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (sms 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

•    Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, ενώ ανοιχτοί θα είναι φούρνοι, ιχθυοπωλεία και μίνι μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top