Lockdown: Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαρταετό; – Σκέψεις να κλείσουν τα πάρκα

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Φέτος η Καθαρά Δευτέρα θα είναι διαφορετική και δε θα πετάξουμε τον παραδοσιακό χαρταετό, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα και άλση. 

Όπως ξεκαθάρισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας δεν υπάρχει κωδικός SMS για το πέταγμα του χαρταετού. 

Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού

«Το πέταγμα του χαρταετού, δυστυχώς, δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μη βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες», είπε. 

Οι κάτοικοι στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, οπότε δε θα μπορέσουν να μετακινηθούν στο βουνό ή στη θάλασσα για να πετάξουν χαρταετό και να γιορτάσουν τα Κούλουμα.

Lockdown: Ποιους κωδικούς μετακίνησης πρέπει να προσέχουμε

Μάλιστα ακόμα κι αν οι πολίτες δε χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πετάξουν χαρταετό, απαγορεύεται να μεταβούν στο συγκεκριμένο σημείο έστω και με τα πόδια. 

Σε περίπτωση ελέγχου. λοιπόν, ο πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο, ύψους 300 ευρώ. 

Lockdown: Τι ισχύει τελικά για το όριο των 2 χλμ. στις μετακινήσεις

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν μεγάλα πάρκα και ανοιχτοί χώροι για να αποφευχθούν οι εντάσεις. 

«Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία», είπε.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Επιτρέπεται σε 10 περιπτώσεις

Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό 

Εκτός νομού μπορούν να μετακινηθούν για τους εξής λόγους:

  • Για να μεταβούν στην εργασία τους
  • Για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
  • Για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση.
  • Για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Για φοιτητές, με την επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top