Lockdown: Τι ισχύει τελικά για το όριο των 2 χλμ. στις μετακινήσεις

Διευκρινίσεις για την άθληση και τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ

Διευκρινίσεις για το όριο των 2 χλμ. που ισχύει από σήμερα στις μετακινήσεις με τον κωδικό «2» για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα τροφίμων έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Lockdown: Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το όριο των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός ορίων του δήμου που κατοικεί κάποιος. 

Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις μέσα στον δήμο τόσο για τον κωδικό «2», όσο και με τον κωδικό «3» που είναι για μετάβαση σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες γίνονται εντός του δήμου όπου κατοικεί ο κάθε πολίτης χωρίς περιορισμό. 

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Επιτρέπεται σε 10 περιπτώσεις

Επίσης, το όριο των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει και για τον κωδικό «6», εφόσον κάποιος επιθυμεί να μετακινηθεί με τα πόδια από τον ένα δήμο στον άλλο. 

«Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος.

Τσικνοπέμπτη με lockdown: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Όσον αφορά στον κωδικό «4» για παροχή βοήθειας, σημείωσε πως δεν υπάρχει προορισμός ως προς τον δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Επεσήμανε, όμως, πως είναι δύσκολο να μπορέσει κάποιος αστυνομικός να διακρίνει με βεβαιότητα τι είναι άμεση ανάγκη και πολλές φορές υπάρχουν παρεξηγήσεις με τους πολίτες. 

«Μένει να διευκρινιστεί τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες. Δε θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη», είπε.

Lockdown: Οι περιοχές που μπαίνουν από αύριο σε «βαθύ κόκκινο»

Τέλος ερωτηθείς αν το όριο των δύο χιλιομέτρων ισχύει στην… ευθεία ή περιμετρικά του δήμου, ο κ. Χρονόπουλος είπε με χαμόγελο:

«Δε θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top