Lockdown: Έρχεται παράταση έως 22 Μαρτίου

Τα σενάρια για λιανεμπόριο και σχολεία

Τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στις 7/3

Ασφυκτική παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις εισαγωγές ασθενών να αυξάνονται συνεχώς, όπως και των διασωληνωμένων. 

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία, το οποίο προβλέπει ακόμα και τη μεταφορά σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Αττικής. 

Σαρηγιάννης: Αναμένεται μείωση των νέων κρουσμάτων από την επόμενη βδομάδα

Ήδη οι 30 πρώτοι ασθενείς θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου θα ανοίξουν δεκάδες απλές κλίνες covid-19.

Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή ιδιωτών ιατρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, ώστε να διατεθούν κλίνες για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Αν δεν καταλήξει κάπου αυτή η διαπραγμάτευση δεν αποκλείεται η επίταξη κλινικών. 

To σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων: Στις 22 Μαρτίου σηκώνουν ρολά

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία πάνω από 1.600 ασθενείς νοσηλεύονται στην Αττική σε απλές κλίνες covid-19, ενώ 466 είναι οι διαδωληνωμένοι και η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 95%. Χθες, ανακοινώθηκαν 1.142 κρούσματα, από τα οποία τα 569 στην Αττική. 

Lockdown: Πιο κοντά στην παράταση

Μέσα σε αυτό το δυσοίωνο πλαίσιο καθίστανται απαγορευτικά τα σχέδια της κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων στις 16 Μαρτίου. Φαίνεται λοιπόν πως είναι πολύ πιθανή η παράταση μιας ακόμα εβδομάδας και αυτό εφόσον αρχίσει να καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων. 

Lockdown: Ποιους κωδικούς μετακίνησης πρέπει να προσέχουμε

Μεγάλος γρίφος είναι για την κυβέρνηση το πότε θα αρχίσουν να ανοίγουν και πάλι κάποιες δραστηριότητες. Πρωταρχικός στόχος είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν την κόπωση της κοινωνίας, αλλά εκτιμούν ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν. Έτσι ελπίζουν τα καταστήματα να ανοίξουν στα τέλη Μαρτίου και ταυτόχρονα να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. 

Lockdown: «Ημερομηνίες - κλειδιά» για τη σταδιακή άρση των μέτρων

Όσο αφορά στην εστίαση, ελπίζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία να επιτρέψουν να ανοίξει στα μέσα Απριλίου με μέτρα και εξυπηρέτηση των πελατών μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Lockdown: Έμφαση στο άνοιγμα του τουρισμού

Στην κυβέρνηση σχεδιάζουν παράλληλα και το άνοιγμα του τουρισμού. Στο τραπέζι έχουν πέσει πρωτόκολλα ασφαλείας, ο τρόπος λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων και η τουριστική προώθηση της χώρας, ως ασφαλής προορισμός. 

Κορωνοϊός: «Μπορεί να δούμε μέχρι και 3.000 κρούσματα»

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση του ευρωπαϊκού «πράσινου διαβατηρίου» και την συνεργασία με χώρες που έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους. 

Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα πιθανόν να ολοκληρωθούν στην Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 του μήνα, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του εγχειρήματος μέχρι τον Ιούνιου.

Φωκίδα και Ανώγεια σε «βαθύ κόκκινο» και σκληρό lockdown από το Σάββατο

Η χώρα από την οποία περιμένουμε τους πρώτους επισκέπτες είναι το Ισραήλ, όπου οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του.

Προγραμματίζεται παρόμοια συμφωνία και με την Μεγάλη Βρετανία, ενώ άμεση σχέση με την αύξηση των τουριστών διαδραματίζει και η διαδικασία έγκρισης από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων του ρωσικού εμβολίου Σπούτνικ. 

Σχολεία: Πιθανό να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Με την αναμενόμενη έγκριση του οι Ρώσοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας όταν ανοίξει το τουρισμός. 

Επίσης άλλα εργαλεία που θα συμβάλλουν στην προστασία της χώρας, ώστε να ανοίξει ο τουρισμός είναι η δυνατότητα διενέργειας περισσότερων rapid tests στις πύλες εισόδου και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί την περασμένη χρονιά.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top