Σχολεία: Πιθανό να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Τι εξετάζει το υπ. Παιδείας για παράταση της χρονιάς και μείωση της ύλης

Πιθανό σενάριο η παράταση του σχολικού έτους φέτος. Ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 3/3.

Αλλαγές στις σχολικές εξετάσεις φαίνεται ότι φέρνουν τα κλειστά σχολεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των διαδοχικών lockdown που έχουν αυξήσει σε μεγάλο ποσοστό την τηλεκπαίδευση.

Σενάριο για παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο και όχι το Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Σε περίπτωση που αποφασιστεί αυτό θα συμπαρασύρει και την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων από την επιλέγονται τα θέματα των εξετάσεων της Α΄ Λυκείου.

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ δημοτικού

Σχολεία: Τι θα γίνει με την παράταση της σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει να δώσει μια μικρή παράταση του σχολικού έτους, χωρίς όμως ακόμα να σκέφτεται οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κάλυψης χαμένων διδακτικών ωρών δια ζώσης.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σε πρώτη φάση έχει αποφασιστεί να μην γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα, ωστόσο υπάρχουν σενάρια για παράταση της σχολικής χρονιάς δείχνουν στα δημοτικά σχολεία μέχρι το τέλος Ιουνίου, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η σχολική χρονιά παρατάθηκε έως τις 12 Ιουνίου, με τις Πανελλήνιες να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.

Σχολεία: Τι θα γίνει με τη μείωση της ύλης

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να περιλαμβάνει επίσης την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, εκτός της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μάλιστα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει ζητήσει από τους καθηγητές Α΄ και Β΄ Λυκείου να ενημερώσουν έως πού έχουν διδάξει την προβλεπόμενη ύλη, ώστε να εξεταστεί τυχόν περικοπή.
Όσον αφορά την Γ’ Λυκείου, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξεταστέα ύλη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top