Σενάριο για παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο και όχι το Πάσχα

Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, για τα ειδικά σχολεία

Το σενάριο να παραταθεί το σχολικό έτος τον Ιούνιο και όχι στις διακοπές του Πάσχα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας όπως ανέφερε  η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ». Όπως διευκρίνισε η ίδια η παράταση θα είναι λιγότερο από ένα μήνα.

Αλλάζει από αύριο ο κωδικός «6» - Μόνο με τα πόδια οι μετακινήσεις

«Οι γονείς θα γνωρίσουν έγκαιρα, οι αποφάσεις δε θα βραδύνουν. Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα πάρουμε τις αποφάσεις, όπως έγκαιρα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για την μείωση της ύλης στην Γ’ Λυκείου» δήλωσε, χαρακτηριστικά. 

Η ίδια ανέφερε ότι δεν υπάρχει εικόνα ακόμα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ότι αυτό θα γίνει όταν λάβουν το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών.

Κικίλιας : Παρουσιάζει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Γ’ λυκείου και ότι στόχος είναι οι πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους, ότι η ύλη έχει μειωθεί ήδη κατά 30% και δεν θα γίνει άλλη μείωση. 

«Κλειδώνουν τα νέα μέτρα: Έκτακτες ανακοινώσεις από Κικίλια – Χαρδαλιά

Σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία επεσήμανε πως το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σε ότι αφορά τα ειδικά σχολεία ανέφερε πως λειτουργούν πάντοτε για λόγους ασφαλείας.

Εξαδάκτυλος: «Εισηγούμαι την τηλεκπαίδευση παντού»

Στην αποκάλυψη, ότι εισηγείται να επιστρέψουν οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση, όπου δεν είναι ήδη, προχώρησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Είναι δύσκολο, είναι βαρύ, αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε χωρίς δισταγμό. Για τα παιδιά μας ίσως θα έπρεπε να προβλέψουμε να πηγαίνουν στο σχολείο, μόνο για αθληθούν σε εξωτερικό χώρο, χωρίς να μπαίνουν σε τάξεις, μέχρι να προχωρήσει για ένα μήνα περίπου οι εμβολιασμοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top