Νέα μέτρα από αύριο: Ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά το απόγευμα

Στο τραπέζι η μετακίνηση μόνο εντός δήμου για τους κωδικούς «2» και «6»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το ενδεχόμενο εισήγησης σκληρότερων μέτρων, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη.

Κορωνοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές φέρνουν πιο σκληρό lockdown

Το απόγευμα στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την αναχαίτιση του τρίτου κύματος της πανδημίας. 

Αλλάζει από αύριο ο κωδικός «6» - Μόνο με τα πόδια οι μετακινήσεις

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται δύσκολη κι ενδεχομένως να διαρκέσει αρκετή ώρα, με τους λοιμωξιολόγους να συμφωνούν πως η κόπωση των πολιτών δε βοηθά στην τήρηση των υπαρχόντων μέτρων. 

Lockdown: Τα σενάρια που εξετάζονται

Ένα από τα σενάρια που θα συζητηθούν είναι η εφαρμογή ενός σκληρού lockdown, τύπου Μαρτίου, προκειμένου να πέσει ο ρυθμός μεταδοτικότητας και μολύνσεων στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, ώστε σε δύο εβδομάδες να μπορέσουν να επανεκκινήσουν συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως το λιανεμπόριο.

Νέα μέτρα για κορωνοϊό: Στο τραπέζι του Μαξίμου το καθολικό lockdown!  

Στα μέτρα που εξετάζονται και προκρίνονται για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης με κωδικό «2» και «6», δηλαδή για σούπερ μάρκετ και άθληση, από δήμο σε δήμο. Συνεπώς, δε θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα βγαίνουν από το σπίτι, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Ειδικά για τον κωδικό «6» φαίνεται ότι «κλειδώνει» η χρήση του μόνο για πεζούς.
  • Λειτουργία του Δημοσίου αυστηρά με το απαραίτητο προσωπικό, συναλλαγές μόνο με ραντεβού, καθώς και ενίσχυση της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα όχι από τις 18.00, αλλά από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, όπως τις καθημερινές. 
  • Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση μετάβασης σε φιλικά σπίτια, καθώς το όριο των εννέα ατόμων ίσχυε μόνο για τα Χριστούγεννα.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top