Νέα μέτρα για κορωνοϊό: Στο τραπέζι του Μαξίμου το καθολικό lockdown!  

Τα σενάρια για ανακοινώσεις Κικίλια - Χαρδαλιά και αλλαγές σε κωδικούς

Την Τετάρτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου όπως και μεταξύ των λοιμωξιολόγων να είναι συνεχείς μετά τη σημερινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. 

«Έκρηξη» κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 2.353 νέα το τελευταίο 24ωρο

Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνουν την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι: 

ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Να αλλάξει ο κωδικός 6 για την άθληση και να ισχύει μόνο για μετακίνηση με τα πόδια, καθώς μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη αιτιολογία αποτελούσε ένα μεγάλο «παράθυρο» για να πας παντού μέσα στον ίδιο νομό. Θα απαγορευθούν έτσι  οι διαδημοτικές μετακινήσεις και δε θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί π.χ. από την Κυψέλη στο Φάληρο. 

«Πακέτο» με τις αλλαγές στον κωδικό 6 μπορεί να εφαρμοστεί η αυστηροποίηση του κωδικού 4, για βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη. Δεν πρόκειται να καταργηθεί εντελώς ο κωδικός, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται τηλεφωνική διασταύρωση με το άτομο το οποίο επικαλείται ο πολίτης.

Βατόπουλος στο star.gr: Γιατι επιμένουν τα κρούσματα παρά το lockdown  

ΣΕΝΑΡΙΟ 2 

Σε ένα  αρκετά πιο σκληρό σενάριο, στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται η πρόταση για καθολικό και αυστηρό lockdown 10 ημερών, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου του 2020, με στόχο να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Κρούσματα σήμερα: Τα 1.159 στην Αττική- «Βράζουν» Πειραιάς και κέντρο

Όπως σχολίασε η Κ. Μακρή «όλα τα μέτρα έχουν υπέρ και κατά», αλλά «ο κίνδυνος είναι επειδή έχει κουρασθεί ο κόσμος, αυτή τη φορά να μην τα τηρήσει». 

Αύριο,  Τετάρτη 3/3/2021, θα γίνει πάντως η καταληκτική συζήτηση και στις 6 μ.μ. θα γίνουν οι ανακοινώσεις από Β. Κικίλια - Ν. Χαρδαλιά.              
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top