Φωκίδα και Ανώγεια σε «βαθύ κόκκινο» και σκληρό lockdown από το Σάββατο

Εκτός των μέτρων για το «βαθύ κόκκινο» η Λάρισα λόγω του σεισμού  

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου 6 Μαρτίου η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε στ σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοίό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στις περιοχές αύτές θα εφαρμόζονται τα μέτρα του «σκληρού lockdown», που ισχύουν πλέον στις περιοχές με αυτό το χρώμα.

Χαρδαλιάς: Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν από τις 4 έως τις 16 Μαρτίου             

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην ΠΕ Φωκίδας και στον Δήμο Ανωγείων παρατηρείται αυξημένη επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες, ενώ όπως επισήμανε χαρακτηριστικά,  στα Ανώγεια διπλασιάσθηκε ο δείκτης των κρουσμάτων μέσα σε μόλις δύο ημέρες και για αυτόν τον λόγο απηύθυνε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.     

Οι περιοχές που παραμένουν ή μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» και «κόκκινο» χρώμα

Αυξημένο ιικό  φορτίο παρατηρείται επίσης στους Δήμος Εορδαίας και Κοζάνης της ΠΕ Κοζάνης, στις ΠΕ Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (ιδιαίτερα στον Δήμο  Αλεξάνδρειας), Σερρών,  Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων, Ρεθύμνης,  

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται ένταξη της  ΠΕ Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο» και στα μέτρα που συνεπάγεται,   λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.  Τα νέα δεδομένα πρόσθεσε ότι θα  εξεταστούν και οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top