Χαρδαλιάς: Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν από τις 4 έως τις 16 Μαρτίου

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις με τους κωδικούς «2», «3», «4», «6»

Την ανησυχία που προκαλεί η μεταδοτικότητα και η αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. «Οι μεταλλάξεις απαιτούν προφυλάξεις» τόνισε και ανακοίνωσε τα πιο αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν από αύριο 4 Μαρτίου και για 15 μέρες, έως τις 16 Μαρτίου.

Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στην Αττική!  

Οι περιορισμοί στους κωδικούς μετακίνησης «2», «3», «4», «6»

Από αύριο στις 4 Μαρτίου και έως 16 Μαρτίου, επιβάλλεται χιλιομετρικό όριο 2 χλμ στις μετακινήσεις για αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης με τον κωδικό «2». Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες (κωδικός «3») που επιτρέπονται μόνο εντός του ίδιου δήμου.

Οι μετακινήσεις για άσκηση με κωδικό sms «6», επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Τέλος, για την παροχή βοήθειας σε άτομο που έχει ανάγκη, λόγος μετακίνησης με τον κωδικό «4», θα ζητούνται επιπλέον διευκρινίσεις από τα ελεγκτικά όργανα.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρες κατακάσσονται στην κόκκινη κατηγορία αυξημένης επιτήρησης.

Σημειώνεται ότι τα αυστηρότερα μέτρα τίθενται σε ισχύ στη Λάρισα όχι από αύριο, αλλά από το Σάββατο 6 Μαρτίου, λόγω του σεισμού που έχει προκαλέσει αναστάτωση και ζημιές στις οικίες των κατοίκων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00

Στις περιοχές που συγκαταλέγονται σε επίπεδο συναγερμού «βαθύ κόκκινο» επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 19:00, αντί τις 21:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται Αττική και Θεσσαλονίκη, λόγω της συγκέντρωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε αυτές τις πόλεις.

Συνεπώς στις περιοχές με επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί.

Αναστέλλονται γάμοι, βαπτίσεις, μνημόσυνα στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Ακόμη, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή σε «βαθύ κόκκινο», επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Lockdown: Πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες - Τι ισχύει για τα μυστήρια

Από το συγκεκριμένο μέτρο, εξαιρούνται οι κηδείες όπου μπορούν να παρευρίσκονται έως και εννέα άτομα. Παράλληλα, αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημοσύνων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η λειτουργία και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.

Αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από αύριο έως 16 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Κορωνοϊός μέτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Από το μέτρο εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών που αφορούν:

  • τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου α' και β΄εθνικής κατηγορίας (Superleague 1 και 2)
  • τα πρωταθλήματα της α' κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και
  • την α' κατηγορία ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyball League) ανδρών και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.

Όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top