Κικίλιας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό στην Αττική!   

«Σαρώνει» η μετάλλαξη - Στη μάχη και στρατιωτικά - ιδιωτικά νοσοκομεία 

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της αφόρητης πίεσης που δέχεται η Περιφέρεια από τη μεγάλη  αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και τη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.      

Κορωνοϊός: 2.702 νέα κρούσματα και 40 νεκροί σήμερα

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής απέναντι σας.  Στην Αττική η πίεση δεν είναι στο κόκκινο είναι βαθύ κόκκινο. Ως εκ τούτο περνάμε από το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης της πανδημίας στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης» τόνισε ο κ. Κικίλιας.     

Όπως εξήγησε το σχέδιο είχε εφαρμοστεί στη Βόρεια Ελλάδα τον Νοέμβριο «και δυστυχώς θα εφαρμοστεί και στην Αττική τώρα». 

Για την Αττική ανέφερε επίσης ότι πιέζεται αφόρητα εδώ και 19 ημέρες, ενώ  ανήλθαν στις  1.227 οι εισαγωγές αυτές τις ημέρες σε  κλίνες Covid-19 και σε κλίνες ΜΕΘ. 

Κικίλιας: Ανήσυχος για την Αττική - «Υπάρχει κόπωση, είναι λογικό»

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας  «παρατηρείται  διάδοση της βρετανικής μετάλλαξης που  διασπείρεται ταχέως».  

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε  στη συνέχεια αναδιάταξη του νοσοκομειακού χάρτη της Αττικής, με τη συνδρομή στρατιωτικών νοσοκομείων, όπως το ΝΙΜΤΣ, αλλά και ιδιωτικών νοσοκομείων, όπως το «Ερρίκος Ντυνάν»  που θα αναλάβουν την περίθαλψη μη Covid-19 περιστατικών, προκειμένου να διατεθούν κι άλλες  κλίνες δημόσιων νοσοκομείων  στην περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.     

Συγκεκριμένα προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε  348 τον Μάρτιο, με την  αύξηση να ανέρχεται στο 107% στην Αττική. 

Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο  αποκλειστικά σε covid.   

Επίσης το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» θα δέχεται περιστατικά  αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο Υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το Ωνάσειο θα εφημερεύει για καρδιοχειρουργικά περιστατικά δημόσιων νοσοκομείων.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top