Lockdown: Νέα μέτρα για τη μετάβαση σε τράπεζα

Τι αλλάζει στον κωδικό «3» - Με ραντεβού η εξυπηρέτηση σε δημόσια υπηρεσία

Πολλές είναι οι απορίες των πολιτών σχετικά με τις αλλαγές σε κάποιους κωδικούς του 13033, τις οποίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, χθες, Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Lockdown: Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Μερικές διευκρινίσεις έχουν γίνει ήδη σχετικά με τους κωδικούς «2», «4» και «6». Πώς, όμως, θα μετακινούνται οι πολίτες σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα;

Τα νέα μέτρα ορίζουν πως στέλνοντας τον κωδικό 3 στο 13033 για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις, μπορούμε να πηγαίνουμε σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες που είτε ανήκουν στον οικείο δήμο, είτε απέχουν 2 χιλιόμετρα από την οικία μας.  

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Επιτρέπεται σε 10 περιπτώσεις

Αναλυτικότερα, η μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία επιτρέπεται εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού, για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Επίσης, η μετάβαση στην τράπεζα επιτρέπεται στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Lockdown: Τι ισχύει τελικά για το όριο των 2 χλμ. στις μετακινήσεις

Τα νέα μέτρα ξεκίνησαν από σήμερα, Πέμπτη, στις 06.00 το πρωί έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί, με εξαίρεση την ΠΕ Λάρισας όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 στις 06.00 το πρωί, λόγω του χθεσινού σεισμού των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top