Τα έξι εμβόλια που προστατεύουν 100% από τον κορωνοϊό

Τι αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος

Έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά στην προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό

Εμβόλιο Johnson & Johnson: 100% προστασία μετά από 28 μέρες

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), ο οποίος παραθέτει και σχετικό πίνακα. Αναφέρει μάλιστα ότι αυτό ισχύει, είτε για το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη, είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.

Pfizer: Συμφωνία για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε χώρες της ΕΕ

Τα έξι εμβόλια είναι των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Κάνει επίσης λόγο για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και επισημαίνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Εμβολιασμοί: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Όπως επισημαίνει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top