Εμβολιασμοί: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Αρχίζει η λειτουργία των mega εμβολιαστικών κέντρων

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία των πρώτων δύο mega εμβολιαστικών κέντρων, από τα τέσσερα που θα λειτουργήσουν συνολικά στη χώρα. 

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι δοκιμές των εμβολίων σε παιδιά

Ήδη 517.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί στα 750 εμβολιαστικά κέντρα και τις 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Τα δύο μεγάλα κέντρα που θα ξεκινήσουν από σήμερα να υποδέχονται πολίτες για τον εμβολιασμό είναι η Helexpo στην Αθήνα και η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. 

Ανάρτηση Μητσοτάκη:  Η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 500. 000 εμβολιασμών 

Στους χώρους αυτούς θα γίνονται τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna προς το παρόν, και όχι με εκείνο των Astrazeneca, για την οποία υπάρχει άλλο σύστημα, μη διασταυρούμενο με το πρώτο και με διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εμβολιασμοί: Ξεκινά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Σήμερα ξεκινούν επίσης οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca/ Πανεπιστημίου Οξφόρδης στους πολίτες μεταξύ 60 – 64 ετών, ενώ σε μια εβδομάδα, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 75 – 79 ετών. 

Μ.Βρετανία: Ισχυρή ανοσοαπόκριση στις μεταλλάξεις από το εμβόλιο της Pfizer

Συνολικά υπολογίζεται πως είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο πολίτες, που θα έχουν θωρακιστεί για τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος Μαρτίου. 

Οι πολίτες ηλικίας 75 – 79 ετών θα λάβουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech και της Moderna. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξουν τα ραντεβού και για όσους είναι μεταξύ 70 – 74 ετών.

Υπολογίζεται πως ως το τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει χορηγήσει στους πολίτες της περισσότερα από 1,7 εκατ. εμβόλια - τον Ιανουάριο έγιναν 270.000 εμβολιασμοί και τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να χορηγηθούν περί τις 650.000 δόσεις. 

Κορωνοϊός - Εμβόλια: Η Ε.Ε. υπογράφει συμφωνία με την εταιρεία Novavax

Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ως το Πάσχα μεγάλο μέρος των πολιτών από 60 έως 74 χρόνων θα έχει εμβολιαστεί, όπως επίσης και τα άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με λοίμωξη covid-19. 

ΠΟΥ: Το εμβόλιο της AstraZeneca συνιστάται και στους άνω των 65 ετών

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν μεταμοσχευμένοι, αιμοκαθαιρόμενοι, ανοσοκατεσταλμένοι, ογκολογικοί ασθενείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και ανοσοθεραπεία, πάσχοντες από πολύ σοβαρές πνευμονολογικές παθήσεις όπως η κυστική ίνωση, η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το σοβαρό άσθμα. 

Μπέρδεμα με το Sputnik V: O EMA λέει ότι δεν έχει λάβει αίτηση για έγκριση

Στο τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που γίνεται σε μία δόση και δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο οι εμβολιασμοί με αυτό το εμβόλιο να γίνονται και στα φαρμακεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top