Pfizer: Συμφωνία για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε χώρες της ΕΕ

Αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021

Eικόνες από τη μεταφορά και φύλαξη εμβολίων της Pfizer-  AP Video

Συμφωνία για την προμήθεια επιπλέον 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech επετεύχθη μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της ΕΕ. 

Μ.Βρετανία: Ισχυρή ανοσοαπόκριση στις μεταλλάξεις από το εμβόλιο της Pfizer

Η Επίτροπος αρμόδια για την υγεία Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε πως σήμερα το απόγευμα θα υπογράψει τη σύμβαση για την αγορά των επιπλέον δόσεων.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι η ΕΕ θα μπορεί να ζητήσει άλλες 100 εκατ. δόσεις στη συνέχεια. 

Η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ε.Ε. για το 2021 στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας που υπογράφηκε το 2020. Έτσι, η ΕΕ θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 600 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, το οποίο ήδη χορηγείται σε ολόκληρη την Ένωση.

Εμβόλιο Pfizer: Λιγότερο αποτελεσματικό στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Οι πρόσθετες δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό 75 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

«Ανάσα» στην Ελλάδα με 90.000 εμβόλια επιπλέον από την Pfizer

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατ. με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατ. 

Εμβόλιο Pfizer: 92% αποτελεσματικό στο Ισραήλ

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε ακούραστα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Συμφώνησαν Pfizer – Sanofi: Πότε ξεκινά η παραγωγή των εμβολίων

«Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους», πρόσθεσε.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top