«Ανάσα» στην Ελλάδα με 90.000 εμβόλια επιπλέον από την Pfizer

Θρίλερ με την Astra Zeneca: Μπορεί να αλλάξει η σειρά των ηλικιών!     

90.000 επιπλέον δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό θα σταλούν στην Ελλάδα μέσα στον Φεβρουάριο από την Pfizer, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Όπως εξήγησε, το γεγονός αυτό σημαίνει για την ελληνική κυβέρνηση  ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν απρόσκοπτα τον ίδιο μήνα, ενώ στο Υπουργείο Υγείας επιμένουν ότι θα γίνονται 20.000 την ημέρα.  

Κορωνοϊός: Στο 2,75% η εμβολιαστική κάλυψη - Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα

Στο παρασκήνιο πάντως, όπως συμπλήρωσε η σχολιάστρια του  κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, αυτό που αποτελεί πραγματικό θρίλερ είναι το τι θα γίνει με το εμβόλιο της Astra Zeneca.  

Κικίλιας: «Στο φουλ οι μηχανές εμβολιασμού Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο»

«Γερμανία και Γαλλία επιμένουν ότι δε θα το χορηγήσουν σε πολίτες άνω των 65 ετών, γιατί είναι πολύ λίγες οι κλινικές δοκιμές. Αυτό ξεσήκωσε την αντίδραση άλλων κρατών - και της δικής μας - τα οποία θεωρούν ότι όλες οι χώρες  της ΕΕ πρέπει να έχουν  κοινή στάση και  δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει» επισήμανε η Κ. Μακρή.  

Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις και μέχρι την Τετάρτη θα έχει αποφασιστεί μια κοινή στάση. 

Κορωνοϊός: Μαίνεται ο πόλεμος για τα εμβόλια

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Έως τις 10 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 75-79  ετών, αν υπάρχουν εμβόλια για αυτούς.  

Αν η ΕΕ αποφασίσει ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca καλύπτει όλες τις ηλικίες, αμέσως μετά, τέλη Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-74 ετών.  

Αν το εμβόλιο της Astra Zeneca αποφασιστεί να χορηγείται στους κάτω των 65, τέλη Φεβρουαρίου θα κληθούν να εμβολιαστούν οι 60ρηδες, θα πάνε 10 χρόνια κάτω δηλαδή στη σειρά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας από 65 έως 75  ετών να χάσουν τη σειρά τους και θα έχουν ένα μήνα καθυστέρηση.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top