Κορωνοϊός: Στο 2,75% η εμβολιαστική κάλυψη - Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα

Τι είπε κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός: «Τα εμβόλια προστατεύουν από τις μεταλλάξεις»

Σήμερα έχουν γίνει πάνω από 20.000 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται να ξεπεραστούν οι 22.000 τις επόμενες ώρες, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 290.000 εμβολιασμοί, που αντιστοιχεί σε 2,75% ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης

Για τον Φεβρουάριο έχουν ήδη κλειστεί πάνω από 450.000 ραντεβού για εμβολιασμούς.

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων - 33 νεκροί σε μια ημέρα

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση για τον κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών την ημέρα ανά 100.000 κατοίκους.

Κρούσματα σήμερα: Στην Αττική σχεδόν τα μισά - Πού εντοπίστηκαν

Παράλληλα, προανήγγειλε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που θα ενισχύσει το έργο του εμβολιασμού στη χώρα, ενώ τον Φεβρουάριο θα ανοίξουν ακόμα 300 εμβολιαστικά κέντρα.

Πόσες δόσεις εμβολίου περιμένουμε από την AstraZeneca

Σχετικά με τις δόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι σήμερα παραλάβαμε 90.000 δόσεις από την Pfizer.

Από την AstraZeneca αναμένονται 540.000 τεμάχια έως το τέλος Μαρτίου, καθώς σήμερα υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία για ελαφρά αύξηση των δόσεων που είχαν αρχικά ανακοινωθεί», ανέφερε, και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top