Συμφώνησαν Pfizer – Sanofi: Πότε ξεκινά η παραγωγή των εμβολίων

Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Eικόνες από τη μεταφορά και τη φύλαξη εμβολίων της Pfizer-  AP Video

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρία Sanofi συμφώνησε με τις ανταγωνίστριες Pfizer - BioNTech να παραγάγει το εμβόλιο τους κατά της Covid-19, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ειδικότερα, θα παραχθούν 125.000.000 δόσεις από το καλοκαίρι και μετά.

Η Sanofi θα βοηθήσει την Pfizer στην παραγωγή 100 εκατ. δόσεων εμβολίου

Η Sanofi ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα δώσει στον αμερικανικό όμιλο Pfizer και τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech πρόσβαση στις γραμμές παραγωγής της από το καλοκαίρι του 2021. 

Sanofi: Το λογότυπο της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας στο Παρίσι - φωτογραφία ΑΡ

Sanofi: Το λογότυπο της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας στο Παρίσι - φωτογραφία ΑΡ

Οι παραγωγοί του εγκεκριμένου κατά της Covid-19 εμβολίου συναντούν πράγματι δυσκολίες στην παραγωγή του σε πολύ μεγάλη κλίμακα, γεγονός που έχει φέρει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στην Ε.Ε.

«Πόλεμος» για τα εμβόλια του κορωνοϊού: Κόντρα ΕΕ με AstraZeneca και Pfizer

Έτσι, η Sanofi «θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής, ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανακάλυψη Έλληνα καθηγητή το 1971 πίσω από τα εμβόλια των Pfizer, Μoderna

«Η παραγωγή για έναν ανταγωνιστή είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μποζιγιό, επικεφαλής της εταιρίας στη Γαλλία, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Πρόσθεσε πως «το διακύβευμα δεν είναι οικονομικό, αλλά αφορά στη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό».

H Sanofi συνεχίζει να εργάζεται για την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου

Επίσης, ο Μποζιγιό υπεραμύνθηκε των στρατηγικών επιλογών της εταιρίας του, η οποία έχει επικριθεί έντονα για την καθυστέρηση στην παραγωγή του κυριότερου υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού.

«Η Moderna και η BioNTech έκαναν αυτή την επιλογή (της καινοτόμας τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA), επειδή, επίσης, ήταν η μοναδική τεχνολογία που είχαν. Εμείς είχαμε πολλές επιλογές. Επιλέξαμε κάτι το οποίο θα ελέγχαμε», είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη βρετανική GSK.

Όμως αυτό το εμβόλιο, που είχε αρχικά ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2021, συνάντησε εμπόδια έπειτα από απογοητευτικές κλινικές δοκιμές. «Θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή αποτελεσματικότητα» είπε, σημειώνοντας ότι η Sanofi θα διευκρινίσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της και στα νέα στελέχη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top