Κορωνοϊός: «Να μην αμελούμε τους εμβολιασμούς για τις άλλες νόσους»

Τι είπε η Μ.Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας

Σημαντικά έχει επηρεαστεί από την πανδημία η προληπτική ιατρική εκτός από την καθημερινότητά μας, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 του υπουργείου υγείας. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα

Είναι πολύ σημαντικό, είπε η ίδια, να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19.

Ωστόσο όπως δήλωσε «Τα κενά σε εμβολιασμούς μπορούν να εμφανίσουν άλλα λοιμώδη νοσήματα», γι αυτό και πρέπει να τηρούνται. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.
 
Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για  ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

Κορωνοϊός: 880 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι και 346 οι διασωληνωμένοι

«Η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο» σύμφωνα με νέα έρευνα , επεσήμανε η κ. Θεοδωρίδου, «μπορεί όμως να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας χωρίς να μας απειλεί και αυτό θα επιτευχθεί με την ανοσία που θα αποκτήσουμε με τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top