Πάτρα: Σταθερή η κατάσταση του 9χρονου - Κρίσιμο το δεύτερο 24ωρο

Μάχη των γιατρών για να αποφύγει το παιδί τη διασωλήνωση

Σταθερή είναι η κατάσταση του 9χρονου Μάριου στην Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να μη διασωληνωθεί το παιδί, σημειώνοντας ότι το δεύτερο 24ωρο είναι κρίσιμο. Η πρώτη νύχτα κύλησε καλά κι αν είναι κυλήσει έτσι και η δεύτερη, το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα αποφύγει τη διασωλήνωση.

Εννιάχρονος με κορωνοϊό σε ΜΕΘ: «Δεν έχει διασωληνωθεί το παιδί μου»

O 9χρονος Μάριος νοσηλεύεται σε μη επεμβατικό αερισμό και του χορηγείται θετική πίεση με το σύστημα υψηλής ροής και αντιική αγωγή, όπως είπε ο υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Το παιδί έχει συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, όπως υποξυγοναιμία και υψηλό πυρετό.

Πάτρα: Στη ΜΕΘ με κορωνοϊό ένα εννιάχρονο παιδί - Νοσηλεύτρια η μητέρα του 

Αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι αν ο 9χρονος έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη, -κάτι που εξετάζεται-, κι αν η μετάλλαξη αυτή έχει προτίμηση στα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 9χρονος κόλλησε μάλλον από τη μητέρα του, που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» της Πάτρας. Είχε διαγνωστεί με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Η ίδια είπε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί. «Δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα».

Ο πατέρας του 9χρονου, μιλώντας στο Star, είπε πως έχει κολλήσει και ο ίδιος και πως όλη η οικογένεια βρισκόταν σε καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top