Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας στην Αττική

Πληθαίνουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ανησυχία επικρατεί τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια στιγμή, πολλαπλασιάζονται στη χώρα μας τα κρούσματα των μεταλλάξεων του ιού.

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αττική βρίσκεται «στο κόκκινο» με τον δείκτη μεταδοτικότητας (RT) να φτάνει στο 1,01. Στη νότια Ελλάδα ο δείκτης έχει ανέλθει στο 1,10. Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας την προηγούμενη Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι θέλει να υπάρξει ετοιμότητα σε όλη τη χώρα τόσο σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική επιτήρηση όσο και στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας. Πλέον οι εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται καθημερινά σε 50 με 80.

Σύψας για μεταλλάξεις: Είναι πιθανό ο ιός να παρακάμψει την ανοσία

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 119 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό σε όλη τη χώρα και δόθηκαν 44 εξιτήρια. Οι κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αθήνα είναι 94 και στη Θεσσαλονίκη 90. Για τις απλές κλίνες υπάρχει κάλυψη 22,10% στην επικράτεια, ενώ για τις ΜΕΘ Covid κατά 41,08%.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Αττική

Χθες, Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 484 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 221 στην Αττική και μόλις τα 58 στη Θεσσαλονίκη.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 255 ασθενείς με διάμεση ηλικία τους τα 69 έτη. 1.113 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, 17 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 5.796.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top