Στον αέρα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Πάνω από 150 σχολεία και τμήματα κλειστά λόγω κρουσμάτων

Στον αέρα βρίσκεται το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική. Έτσι, παρόλο που οι μαθητές ετοιμάζονταν για την επιστροφή τους στα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου, στην κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. 

Ένα βήμα πριν από το «red alert» η Αττική - Όλα τα σενάρια στο τραπέζι

«Μια βδομάδα ακόμα θα ήταν αρκετή για να έχουμε μια πιο παγιωμένη εικόνα τι θα συμβεί στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ίσως μία καθυστέρηση του ανοίγματος των σχολείων μερικές μέρες ακόμα, μέχρι να έχουμε μια πιο παγιωμένη εικόνα του τι αποτύπωμα άφησαν τα προηγούμενα μέτρα που ήρθησαν» επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, Νίκος Τζανάκης.

Σαρηγιάννης: «Τετραψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού τον Φεβρουάριο»

Την ίδια ώρα, η παιδίατρος και επιστημονική συνεργάτιδα της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Άννα Παρδάλη, επισημαίνει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά και οι έφηβοι, αν και μπορούν να κρατήσουν καλύτερα τους κανόνες υγιεινής, δε συνεργάζονται όσο θα έπρεπε και αυτό έχει να κάνει με τη φύση της ηλικίας τους. 

«Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να διασπείρουν πιο εύκολα τον ιό» εξήγησε.  

Σύψας για σχολεία: «Ίσως να μην ανοίξουν στην Αττική γυμνάσια και λύκεια»

Πάνω από 150 σχολεία και τμήματα κλειστά λόγω κρουσμάτων

Στο μεταξύ, πάνω από 150 σχολεία και τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης γονείς και μαθητές είναι αναστατωμένοι μετά την εμφάνιση κρούσματος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.  Ο Διευθυντής ενημερώθηκε την Τρίτη ότι η μαθήτρια είναι θετική. Την Τετάρτη έκλεισε το τμήμα και τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση. 

Τρία δημοτικά σχολεία εκ των οποίων το ένα ειδικής αγωγής και δύο νηπιαγωγεία στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα του Ευόσμου. Οι γονείς πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των παιδιών. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top