Γώγος: «Μπορεί να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

«Ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο»

Στον αέρα φαίνεται πως είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. Αυτό επιβεβαίωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν έως την Παρασκευή. 

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Lockdown: Σκέψεις για νέα μέτρα λόγω αυξημένων κρουσμάτων

«Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο γενικά στη χώρα μας. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους. Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει», είπε. 

Εξήγησε πως το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι μια ειλημμένη απόφαση, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο. 

Μητσοτάκης: O κίνδυνος παραμονεύει, προσαρμογή των μέτρων αν χρειαστεί   

«Δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει, αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, μετά από την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή και τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Ιδιαίτερη σημασία για τις όποιες αποφάσεις έχουν τα στοιχεία των τεστ που θα πρέπει να βρίσκονται κάτω του 2%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια στις ΜΕΘ και η δυναμική της πανδημίας.

Ο κ. Γώγος δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία του για την εικόνα της πανδημίας στην Αττική. 

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια

«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα. Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο», είπε. 

Τέλος ξεκαθάρισε πως πάντα στο τραπέζι βρίσκονται νέα μέτρα σε περίπτωση που χειροτερέψει η κατάσταση. 

Lockdown: «Ναι» στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την επιτροπή

«Εμείς θέλουμε να έχουμε μια υγειονομική ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η υγεία. Γι’ αυτό και άλλαξε το σύστημα για να έχουμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων κ.α. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδος», κατέληξε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top