Lockdown: Σκέψεις για νέα μέτρα λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Στον αέρα το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το τι θα ανοίξει και τι όχι από Δευτέρα

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, βλέποντας τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται, ενώ παράλληλα εντοπίζονται στην χώρα μας όλο και περισσότερες μολύνσεις από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αναπροσαρμογή στρατηγικής, εάν δε βελτιωθεί η κατάσταση. 

Μητσοτάκης: O κίνδυνος παραμονεύει, προσαρμογή των μέτρων αν χρειαστεί   

«Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας – και θέλω να το ξαναπώ – δε θα διστάσουμε να την κάνουμε», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τις μελλοντικές αποφάσεις, καθώς θα αποτυπωθούν στα επιδημιολογικά δεδομένα οι συνέπειες από το άνοιγμα των καταστημάτων. Μόλις χθες ανακοινώθηκαν  842 νέα κρούσματα, σχεδόν τα διπλάσια από τη Δευτέρα που ήταν 436 και αμέσως χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου.

Κορωνοϊός μεταλλάξεις: Συχνές απορίες πολιτών και οι απαντήσεις τους

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική, όπου χθες καταγράφηκαν 427 νέες μολύνσεις. Οι ειδικοί ερευνούν αν αυτό οφείλεται στη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού και γι’ αυτό θα υπάρξει συντονισμένη έρευνα στα εργαστήρια σε όλη τη χώρα για να γίνει ακριβής χαρτογράφηση. 

Lockdown: Ενδεχόμενο νέων μέτρων

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών για να ανακοπεί ένα τρίτο κύμα, που ενδέχεται να είναι ακόμα πιο σαρωτικό. 

Μεταλλάξεις Κορωνοϊού: Πόσο επικίνδυνες είναι τελικά;

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, χθες πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, όχι οριζόντια, αλλά τοπικά, όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας. 

Μετάλλαξη κορωνοϊού: 62 τα κρούσματα - Πού εντοπίστηκαν ακόμα τρία νέα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρξει μέχρι την Παρασκευή θα αποφασιστεί αν θα λειτουργήσουν ξανά τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές με click away ή click in shop. Από την εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων θα κριθεί, επίσης, και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. 

Τι ανοίγει και τι όχι τη Δευτέρα

Πάντως με τα έως τώρα δεδομένα ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων δεν αλλάζει μέχρι νεοτέρας. Όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι την Παρασκευή δε θα υπάρξουν άλλες αποφάσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως κυνήγι, ψάρεμα και χιονοδρομικά κέντρα. 

Κρούσματα: Προβληματισμός για την αύξηση - Ανέβηκε ο δείκτης θετικότητας

Απίθανο είναι, επίσης, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ φαίνεται πως τα σενάρια για ψώνια με… «χρονόμετρο» τελικά δεν εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Εν αναμονή, λοιπόν, της καθιερωμένης σύσκεψης της Παρασκευής και των πολυαναμενόμενων ανακοινώσεων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top