Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για παρενόχληση

«Να μην κουκουλωθεί το θέμα» δήλωσε στο star.gr o Κώστας Παπαζάχος

Το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 18/01/21

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Ιδρύματος. Η υπόθεση ανατέθηκε σε αντιεισαγγελέα και την έρευνα θα διεξάγει η Ασφάλεια. 

ΑΠΘ: Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, μετά από καταγγελίες φοιτητριών του ιδρύματος, ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές, ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ επικοινωνία με τον πρύτανη του ΑΠΘ είχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία  ζήτησε άμεση ενημέρωση για το ζήτημα.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, οι οποίες έδωσαν το θάρρος σε μια φοιτήτρια του ΑΠΘ να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή της. Η κοπέλα αναφέρει στην ανάρτησή της πως βρήκε το ψυχικό σθένος να πει τη δική της τραυματική εμπειρία μετά από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Θεσσαλονίκη: Kαταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ 

Σύμφωνα με το GRTimes, η φοιτήτρια έκανε την καταγγελία σε ανάρτησή της στα social media και συγκεκριμένα στη σελίδα του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στο Facebook.Όπως τονίζει, το «όχι» της στον καθηγητή την οδήγησε να εγκαταλείψει για αρκετό χρονικό διάστημα τις σπουδές της, καθώς ο συγκεκριμένος την «έκοβε» επανειλημμένα στο μάθημά του. 

«Υπάρχουν κι άλλες αναφορές και υπονοούμενα για παρενόχληση φοιτητριών»

Ο πρόεδρος του Γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, καταδίκασε χθες το συμβάν, μιλώντας στο star.gr.  «Νιώθω άσχημα. Έχω την ηθική υποχρέωση να βοηθήσω να μην κουκουλωθεί το θέμα. Να διαλευκανθεί η υπόθεση», είπε.

Ερωτώμενος αν έχουν έρθει σε γνώση του κι άλλες αντίστοιχες καταγγελίες από φοιτήτριες του τμήματος, ο ίδιος σημείωσε ότι «υπάρχουν αναφορές και υπονοούμενα» στην ίδια σελίδα στο FB και ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να του προσκομίσουν στοιχεία.

Όπως συμπλήρωσε, από την πλευρά του έχει ήδη ενημερώσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση τις πρυτανικές αρχές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top