Θεσσαλονίκη: Kαταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ

Τσουνάμι αποκαλύψεων μετά από όσα εξομολογήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου

Μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, μια φοιτήτρια του ΑΠΘ κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή της. 

Σύμφωνα με το GRTimes, η φοιτήτρια έκανε την καταγγελία σε ανάρτησή της στα social media και συγκεκριμένα στη σελίδα του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στο Facebook. 

Ξέσπασε on camera ο πρώην σύζυγος της Μπεκατώρου: Δε γνώριζα τίποτα

Η κοπέλα αναφέρει στην ανάρτησή της πως βρήκε το ψυχικό σθένος να πει τη δική της τραυματική εμπειρία μετά από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου. 

Όπως τονίζει, το «όχι» της στο καθηγητή την οδήγησε να εγκαταλείψει για αρκετό χρονικό διάστημα τις σπουδές της, καθώς ο συγκεκριμένος την «έκοβε» επανειλημμένα στο μάθημά του. 

Σοφία Μπεκατώρου: Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι αποκαλύψεις

Τις ολοκλήρωσε μάλιστα μετά το 2016, όταν ο συγκεκριμένος καθηγητής συνταξιοδοτήθηκε. 

Ολόκληρη η καταγγελία της φοιτήτριας:

Υπόθεση Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε ο παράγοντας - Η απάντηση στις κατηγορίες

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ), ο οποίος δενμου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής, ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες, αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω “καθηγητής” επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο “άνθρωπος” μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top