Lockdown: Ανοίγουν κανονικά τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά

Πώς θα γίνονται οι αγορές - Τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές

Δείτε την ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη

Την επαναλειτουργία των καταστημάτων από Δευτέρα (18/01) ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.  

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ τη Δευτέρα 18/1!

Μαζί με τα καταστήματα, ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά και καταστήματα (outlets) με αυστηρά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πώς θα πηγαίνουμε στα καταστήματα

Οι πελάτες θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 2 για να πάνε στο κατάστημα για αγορές. Πρέπει να διατηρούν το μήνυμα που θα έχουν αποστείλει στο 13033 για να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης. Οι αγορές δεν πρέπει να διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες.

Αναλυτικά τα μέτρα:

  • Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του. 

Πόσοι πελάτες επιτρέπονται στο κατάστημα

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Κορωνοϊός: 610 νέα κρούσματα και 34 θάνατοι σε 24 ώρες

Αναλυτικότερα:

  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Τι ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές 

Σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Ο πελάτης θα πρέπει να κάνει τηλεφωνική παραγγελία του ποϊόντος που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια σε συννενόηση με το κατάστημα, να κλείνει το ραμτεβού του για το πότε θα μπορεί να το παραλάβει από την είσοδο του καταστήματος. Δε θα μπορεί δηλαδή να εισέλθει στο κατάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top