Lockdown: Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο σε όλη την Ελλάδα

Πότε ανοίγουν εκκλησίες και σχολεία

Τι είπε στη Βουλή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο πρωθυπουργός

Το «πράσινο φως» έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά για τις περιοχές που βρίσκονται επιδημιολογικά στο «κόκκινο».

Lockdown: Mε χρονικό περιορισμό και ραντεβού το click in shop

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο αναφέρει ότι τη Δευτέρα τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά στη χώρα χωρίς ραντεβού, όπως και τα εμπορικά καταστήματα. Εξαίρεση αποτελούν οι επιβαρυμένες περιοχές, όπου τα καταστήματα θα ανοίξουν με click away.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι σε αυτές τις περιοχές, οι αγορές θα γίνονται με click in shop, δηλαδή επίσκεψη στο κατάστημα μετά από ραντεβού. 

Τις τελικές απαντήσεις θα δώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πώς θα λειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ θα ανοίξουν με πιο σκληρά μέτρα, δηλαδή:

  • θα πηγαίνουμε με sms (2 στο 13033),
  • θα υπάρχει χρονικός περιορισμός (2 ώρες),
  • θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Πότε ανοίγουν εκκλησίες και σχολεία

Οι εκκλησίες αναμένεται να ανοίξουν στις 24 Ιανουαρίου, πάντα με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όσο για τα σχολεία, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για τη λειτουργία τους δια ζώσης. 

Πώς λειτουργεί το click in shop 

Οι πολίτες των «κόκκινων» περιοχών θα μπορούν να ψωνίζουν από τα καταστήματα με τη μέθοδο click in shop. Θα κλείνουν δηλαδή ραντεβού και θα μπορούν να πηγαίνουν στο κατάστημα που τους ενδιαφέρει, να μπαίνουν μέσα και να δοκιμάζουν τα προϊόντα. 

Ο χρόνος για να κάνουν τις αγορές τους από κάθε κατάστημα θα διαρκεί δύο ώρες, από τη στιγμή που θα στέλνουν το SMS με κωδικό 2 στο 13033. Οι παραβάτες μάλιστα θα πληρώνουν βαριά πρόστιμα. 

Lockdown: Σήμερα… «κληρώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Όπως και κατά τη διάρκεια των γιορτών, οι καταναλωτές θα αγοράζουν το προϊόν που θέλουν ή μέσω eshop ή τηλεφωνικά, θα πληρώνουν είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω POS και θα πηγαίνουν στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού για να παραλάβουν τις παραγγελίες τους. 

Πάντως οι λοιμωξιολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει πως με το που παρατηρηθεί αυξητική τάση κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, θα μπει και πάλι λουκέτο στα καταστήματα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top