Lockdown: Σήμερα… «κληρώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για click away και click in shop

Σήμερα αναμένονται οι κρίσιμες ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου με τις μεθόδους click away και click in shop, μετά από τις τελικές εισηγήσεις των επιστημόνων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι θετικές. 

Τα επιδημιολογικά στοιχεία μέχρι στιγμής φαίνεται να επιτρέπουν μια τέτοια κίνηση, αν και οι ειδικοί διατηρούν μια επιφυλακτικότητα, καθώς δεν έχουν ακόμα στα χέρια τους τα στοιχεία από τον εορτασμό των Θεοφανείων. 

Κορωνοϊός: Κρέμασαν μαύρα πανιά στην είσοδο των καταστημάτων τους στην Άρτα

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων τάσσεραι υπέρ του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς με αυστηρά μέτρα. 

Άνοιγμα με click in shop για όλα τα καταστήματα ζητούν οι έμποροι

Αν τελικά οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων, αυτό θα γίνει με τις μεθόδους click away και click in shop.

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με click in shop

Η μέθοδος του click away δοκιμάστηκε στις γιορτές και κρίθηκε, δεδομένων των συνθηκών, αποτελεσματική. Έτσι στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι και τώρα θα ισχύσει το ίδιο, ειδικά σε περίοδο χειμερινών εκπτώσεων. 

Lockdown: Σκέψεις να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Κάποια καταστήματα, όμως, αναμένεται να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in shop, δηλαδή των αγορών μέσα στο κατάστημα, κατόπιν ραντεβού. 

Lockdown: Πώς θα ανοίξουν εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να επαναλειτουργήσουν:

  • Τα καταστήματα ένδυσης
  • Τα καταστήματα υπόδησης
  • Τα κοσμηματοπωλεία
  • Τα βιβλιοπωλεία

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο θα δουλέψουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης νυχιών, που αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν ξανά από Δευτέρα. 

Πώς λειτουργεί το click in shop

Η μέθοδος click in shop έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Ιταλία από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας. 

Lockdown: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το click in shop

Ο πελάτης μπορεί να μπει στο κατάστημα, αφού πρώτα κλείσει ραντεβού, και να δοκιμάσει τα προϊόντα. Έχει τη δυνατότητα να πληρώσει είτε με μετρητά -αν οι αγορές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ- είτε με κάρτα. 

Πώς λειτουργεί το click away

Όσον αφορά στη μέθοδο click away, ο πελάτης κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή τηλεφωνικά και πληρώνει ηλεκτρονικά ή μέσω του συστήματος POS εκτός του καταστήματος. 

Lockdown: Οι ημέρες των Φώτων θα κρίνουν τι πρόκειται να ανοίξει

Όταν θα πηγαίνει στο κατάστημα για την παραλαβή, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή μήνυμα από την επιχείρηση που να αποδεικνύει την παραγγελία και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του. 

Για να πάει στο κατάστημα ο πελάτης θα πρέπει να στείλει SMS μετακίνησης με τον κωδικό 2.

Αυστηρά με ραντεβού οι αγορές με click in shop

Έξω από τα καταστήματα δεν μπορούν να περιμένουν πάνω από εννέα άτομα και θα πρέπει να διατηρούνται αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. 

Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε η επιχείρηση κινδυνεύει με πρόστιμο από 2.000 – 50.000 ευρώ και ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας.

Τέλος, αναμένεται από Δευτέρα να επιτραπεί ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ δύσκολο φαίνεται προς το παρόν να επιτρέψουν οι ειδικοί τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top