Lockdown: Οι ημέρες των Φώτων θα κρίνουν τι πρόκειται να ανοίξει

Αισιοδοξία στα νοσοκομεία - Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα

«Χαραμάδα» αισιοδοξίας υπάρχει μετά τα τελευταία αποτελέσματα σε νέα κρούσματα και διασωληνωμένους. Η προσπάθεια των πολιτών τις μέρες των γιορτών αποδίδει καρπούς και η κυβέρνηση σηκώνει ρολά σε λιανεμπόριο δίνοντας το δικαίωμα στους πελάτες να περάσουν και να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια στο εσωτερικό του καταστηματος. 

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι επτά «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Τα μηνύματα από τα νοσοκομεία είναι θετικά. Για ακόμα μια ημέρα, τα εξιτήρια πλησιάζουν τις εισαγωγές. Οι διασωληνωμένοι είναι για αρκετό καιρό κάτω από τους 400, ενώ μετά από μήνες υπάρχουν περίπου 100 κρεβάτια ελεύθερα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές έφτασαν τις 162, τη στιγμή που τα εξιτήρια είναι 151. Παράλληλα, 1.204 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. 

Ανοίγει το λιανεμπόριο 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νούμερα από τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ικανοποιητικά. Έτσι, από Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο με click away, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία θα λειτουργήσουν με click in shop, δηλαδή ο πελάτης θα μπορεί, έχοντας κλείσει ραντεβού, να μπαίνει στο μαγαζί και να δοκιμάζει το προϊόν πριν το αγοράσει. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα

Στην κυβέρνηση θεωρούν την κατάσταση διαχειρίσιμη, για αυτό ανεβάζουν ρολά. Για να ελέγξουν όμως τα δεδομένα έχουν στόχο να πραγματοποιούν 35.000 τεστ κάθε μέρα. Έτσι θα προχωρούν άμεσα σε ιχνηλάτηση και θα μπορούν να ανοίγουν κάθε επτά με δέκα μέρες και ένα νέο κομμάτι της αγοράς και της κοινωνίας.

Τα Φώτα θα κρίνουν τι θα ανοίξει

Οι ειδικοί περιμένουν τα νούμερα σε νέα κρούσματα και διασωληνωμένους από τις ημέρες των Φώτων.

Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, τότε σε συνδιασμό με τους εμβολιασμούς που γίνονται όλο και περισσότεροι θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το γενικό lockdown και να δώσουμε ανάσες ζωής στην κοινωνία και την οικονομία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top