Αυστηρά με ραντεβού οι αγορές με click in shop

Παπαθανάσης: Οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα την Παρασκευή

Αγορές με μάσκα

Αν και οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων ανάβουν «πράσινο» φως για τη λειτουργία και του click in shop από τη Δευτέρα, ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε πως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφασιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού, αν και υπάρχει σχετική πρόταση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Ο υπουργός τόνισε πως έχει προταθεί το click away, ως τρόπος έναρξης της αγοράς, και παράλληλα εξετάζεται και το click in shop, δηλαδή η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού εντός χώρου.

Click in shop: Οδηγός για τους καταναλωτές - Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας

«Και οι δύο τρόποι θα πραγματοποιούνται αυστηρώς με ραντεβού», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το click in shop θα ισχύσει για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

«Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά», υπογράμμισε. 

«Για τον λόγο αυτό, η τελική απόφαση βρίσκεται στην κρίση της επιτροπής των ειδικών. Εκείνη κρατά το μοντέλο και εξετάζει την κινητικότητα σε κάθε τομέα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σημαντική ημέρα θεωρείται η Παρασκευή, εφόσον συνεδριάζει η επιτροπή, όπου εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, κατατίθενται και συζητούνται προτάσεις για την πανδημία και τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων», σημείωσε.
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top