Lockdown: Πώς θα ανοίξουν εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν με click in shop και ποια με click away

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (11/1) σχετικά με το τι θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο τραπέζι της συζήτησης των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν αύριο, Παρασκευή. Μέχρι στιγμής έχει γίνει σαφές ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in shop και του click away και μένει να αποφασιστεί το πότε.

Lockdown: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το click in shop

Πάντως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η απόφαση για το πότε θα ανοίξει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τα γυμνάσια και τα λύκεια και εάν θα λειτουργήσει πρώτη η Γ' Λυκείου λόγω πανελλαδικών εξετάσεων ή εάν θα λειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες μαζί. 

Lockdown: Οι ημέρες των Φώτων θα κρίνουν τι πρόκειται να ανοίξει

Πώς λειτουργεί το click in shop

click in shop

Πώς θα λειτουργεί το click in shop. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (13/1)

Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα, εάν αποφασιστεί ,θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in shop (παραλαβή εντός) τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας.

Με τη μέθοδο αυτή, ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης. Επιπλέον, η λίστα των ημερήσιων ραντεβού θα είναι αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματος.

Τι θα γίνει με κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης

Κανονικά, δηλαδή με την τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων και κατόπιν ραντεβού, αναμένεται να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών.

Ποια καταστήματα θα λειτουργούν με click away

Με τη γνωστή μέθοδο του click away (παραλαβή εκτός) θα λειτουργήσουν όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, όπως συνέβαινε μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα

Στη νέα πραγματικότητα φαίνεται να προστίθεται και η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, όπου θα υπάρχει δυνατότητα αφενός για παραλαβή εντός στα στεγασμένα καταστήματα, όσο και παραλαβή εκτός για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς, πλην ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλείων.

Τι θα γίνει με τα βιβλιοπωλεία

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές πώς θα λειτουργήσουν τα βιβλιοπωλεία, δηλαδή αν θα επιστρέψουν στο καθεστώς «ελευθερίας» που ίσχυε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

Σκέψεις για ειδικό καθεστώς στις «κόκκινες» περιοχές

Ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, καθώς εκεί όπου ο κορωνοϊός έχει βγει εκτός ελέγχου μάλλον δε θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι επτά «κόκκινες» περιοχές της χώρας

Όπως επεσήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος, το click in shop που προτείνεται για καταστήματα ενδύσεων και υποδημάτων, «επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ» και τόνισε πως για το click away όσο λειτούργησε δεν έδειξε ιδιαίτερη επιβάρυνση της πανδημίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως είπε ότι είναι πολύ πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top