Θεμιστοκλέους: Στις 11 Ιανουρίου ανοίγει η πλατφόρμα του εμβολιασμού

220.000 εμβολιασμοί έως το τέλος του Ιανουαρίου

Τουλάχιστον 220.000 εμβόλια προγραμματίζεται να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών

«Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες όπως της Moderna που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην εβδομαδιαία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών. «Στον σχεδιασμό εξ' αρχής είχε προβλεφθεί οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν σε τρεις φάσεις» τόνισε ο κος Θεμιστοκλέους. 

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της Astra Zeneca εμποδίζει τη μετάδοση του ιού

Σύφωνα με την ενημέρωση, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 5.665 εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά έχουν γίνει 9.528 εμβολιασμοί.

«Σήμερα παραλάβαμε μία ακόμη μεγάλη παραγγελία 83.850 δόσεων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 152.588 δόσεις απόθεμα στις αποθήκες. Στα εμβολιαστικά κέντρα έχουν μεταφερθεί 24.780 δόσεις».

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Θεμιστοκλέους, σήμερα έγιναν εμβολιασμοί σε 56 νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 5 ήταν στρατιωτικά.
Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν άλλα 55 νοσοκομεία «και αναμένεται να διεξάγουμε πάνω από 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Στις 11 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των εμβολίων και στις δομές των νησιών. Έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και των ιδιωτικών γιατρών. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, έως τις 20 του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 100.000 άτομα, ίσως πάνω από 120.000, ανάλογα με τη συμμετοχή».

Το τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στους άνω των 85, οι οποίοι είναι πάνω από 100.000 άτομα. «Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 220.000 άτομα, για τους οποίους θα έχουμε εξασφαλίσει και τη δεύτερη δόση» δήλωσε ο κος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος ο υποδιοικητής του Θριασείου

Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού 

Όπως είπε ο κος Θεμιστοκλέους, στις 11 του μήνα θα ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού όσοι πολίτες το επιθυμούν.

«Εάν ασυμπτωματικός κάνει το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει υπεραντίδραση»

Οι τρόποι για να έχουμε πρόσβαση στον εμβολιασμό είναι οι εξής:

1)Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Ο πολίτης θα λαμβάνει sms και απλώς θα πρέπει να κάνει μία επιβεβαίωση

2)Μέσω του emvolio.gov.gr όπου θα κλείνεται το ραντεβού

3)Για όσους δεν έχουν εξοικείωση με τη σύγχρονη τεχνολογία, μέσω των φαρμακείων ή των ιατρικών κέντρων για να κλείσουν ραντεβού

4)Έχουμε καταγεγραμμένους όσους κάνουν εμβόλια, σε συνεργασία με την επιτροπή διαφάνειας και με συνεχείς ελέγχους

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top