ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδράσεις για αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών

Σύμφωνα με το υπουργείο η διαδικασία συνεχίζεται βάσει προγραμματισμού

Από σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στο ΟΡΕΝ κατήγγειλε ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί, μεταξύ αυτών και του δικού του.

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν μαζικά από αύριο – Στην τελική ευθεία η διαδικασία

Βάσει του σχεδιασμού, οι εμβολιασμοί θα γίνονταν ως εξής:

Πρώτη φάση: Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς, γεγονός που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. 

Δεύτερη φάση: Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία 

Τρίτη φάση: Έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας 
Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και βάσει των δηλώσεων συμμετοχής, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία» κι έκανε γνωστό ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Γιαννάκος: Αναβλήθηκαν εμβολιασμοί όπως και ο δικός μου

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «μετά την παρέλαση κυβερνητικών αξιωματούχων από τα δημόσια νοσοκομεία για να εμβολιαστούν, είχαμε σήμερα την αναβολή στα δημόσια νοσοκομεία του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, χωρίς το υπουργείο να το παραδέχεται και χωρίς να εξηγεί τους λόγους».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν έτοιμα, είχαν κλειστεί τα ραντεβού, όπως και το δικό μου ήταν για τις 2 μετά το μεσημέρι στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο και ειδοποιηθήκαμε το προηγούμενο τριήμερο, εγώ συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα ότι αναβάλλονται οι εμβολιασμοί».

Όσο για τις εξηγήσεις που δόθηκαν, όπως είπε ο κ. πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «Στην Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη είπαν ότι τα εμβόλια δε φτάνουν και προτεραιότητα έχει η βόρεια Ελλάδα. Στην Καβάλα και στην Ξάνθη είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά. Στη Στερεά Ελλάδα αναβλήθηκαν (κι εκεί οι εμβολιασμοί), ακόμη και σε πολλά νοσοκομεία των Αθηνών, όπως το Τζάνειο, το Μεταξά, το Δρομοκαΐτειο, το Δαφνί, το Γεννηματάς, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης». Τέλος, κατέληξε «Κάτι δεν μας λένε. Έχουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα και τη μεταφορά τους».

Ηράκλειο Κρήτης: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΠΑΓΝΗ

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ, ενώ η διαδικασία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί εξελίσσεται ομαλά. Πρώτοι εμβολιάστηκαν νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Τα εμβόλια έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ, χθες Κυριακή, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι, ενώ σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top