Lockdown: Τι αλλάζει -προς το καλύτερο- στις μετακινήσεις

Μπλόκα στα διόδια για όσους μετακινήθηκαν σε άλλο νομό

Τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς κατά κοινή ομολογία πέτυχαν. Η αλλαγή του χρόνου έγινε χωρίς παρατράγουδα, αλλά η γεύση όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι και την Πρωτοχρονιά, παρέμεινε η ίδια. Αστυνομία παντού, κλειστοί δρόμοι, άδειες πλατείες, μπλόκα στις εθνικές οδούς και σαρωτικοί έλεγχοι στα διόδια. 

Από σήμερα ωστόσο αλλάζουν προς το καλύτερο οι μετακινήσεις μας με ταξί. Το όριο του ενός επιβάτη, παύει να ισχύει, ενώ με τα επιβατικά αυτοκίνητα θα μπορούν πλέον να μετακινούνται έως και 4 άτομα, αρκεί να είναι στενοί συγγενείς.

Και σήμερα, οι μετακινήσεις γίνονται με αποστολή μηνύματος με τον κωδικό 6, στο 13033 έως τις 22:00 το βράδυ, για όλους όσοι θελήσουν να επισκεφτούν κάποιο φιλικό σπίτι. 

Lockdown: Μετακίνηση από νομό σε νομό - Οι εξαιρέσεις 

Απαγορεύεται μετακίνηση σε άλλο νομό, εκτός κι αν πρόκειται:

  • Για εργασία
  • Για λόγους υγείας
  • Για κάποια σοβαρή κοινωνική τελετή
  • Για επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας για φοιτητές ή για διαζευγμένους γονείς, που πάνε να δουν τα παιδιά τους. 

Να σημειωθεί ότι όσοι ήδη μετακινήθηκαν σε άλλο νομό, κατά την επιστροφή τους, θα πέσουν σε μπλόκα της τροχαίας στα διόδια και στις Εθνικές οδούς όπου και θα κληθούν να αποδείξουν ότι μετακινήθηκαν νόμιμα. 

Άρση lockdown - άνοιγμα εστίασης: Από τέλος Φεβρουαρίου και βλέπουμε

Πότε ανοίγουν η εστίαση, το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Το επόμενο διάστημα και αν όλα πάνε καλά με την εξέλιξη του κορωνοϊού και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, η κυβέρνηση αναμένεται να αρχίσει φειδωλά τη σταδιακή άρση του lockdown. Όπως είχε αναφέρει η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά θα ανοίξει μερικώς η αγορά, καθώς 11 ή 18 Ιανουαρίου ξεκινούν τα ψώνια μέσα στο κατάστημα,το λεγόμενο click in shop. «Θα προσπαθήσουν στις 11, για να συμπέσει και με την έναρξη των εκπτώσεων. Θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε στο κατάστημα, θα δοκιμάζουμε και  θα πληρώνουμε» τόνισε η Κάτια Μακρή.  

Στις 20 Ιανουαρίου «κληρώνει» για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να υπάρχει δύο εβδομάδες απόσταση από το άνοιγμα των σχολείων, για να δουν τα αποτελέσματα.  

Όλα τα υπόλοιπα (εστιατόρια, καφέ, μπαρ, θέατρα, σινεμά), θα πάνε από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά

«Για να ανοίξουν, θέλουν να έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 70 ετών, ώστε να μην κινδυνεύουν. Αυτό, όσα εμβόλια και να πάρουμε, δε θα γίνει πριν από τον Μάρτιο» τόνισε η Κάτια Μακρή. 

Να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα σχεδιάζει η κυβέρνηση! 

Lockdown: Πότε ανοίγουν τα χιονοδρομικά

Οι λάτρεις του σκι  μπορούν να ξεσκονίσουν τον εξοπλισμό τους, γιατί θα τους χρειαστεί σύντομα.

«Η πιθανότερη ημερομηνία είναι από τις 15 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έκρινε ότι είναι εποχικό το επάγγελμα, χάνουν τη σεζόν, οπότε με μέτρα προστασία σκέφτονται να τα ανοίξουν», όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Άνοιγμα σχολείων: Προληπτικά rapid test και διαφορετικές ώρες προσέλευσης

Καθώς δεν έχουν ανοίξει οι μετακινήσεις, οι σκιέρ θα πηγαίνουν σε αυτά με τον ίδιο τρόπο που ψωνίζουν στα καταστήματα και με μήνυμα ή τηλεφωνική κλήση θα κλείνουν ραντεβού με το χιονοδρομικό, θα παίρνουν SMS  στο κινητό και θα το επιδεικνύουν στα διόδια. 

Αυτό θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, μέτρο το οποίο θα εξεταστεί μετά τις 20 Ιανουαρίου, αρκεί βέβαια μέχρι τότε να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.  

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top