Άνοιγμα σχολείων: Προληπτικά rapid test και διαφορετικές ώρες προσέλευσης

Τι εισηγείται το υπουργείο Παιδείας - Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα των σχολείων. Οι λοιμωξιολόγοι σε μια θυελλώδη συνεδρίαση συμφώνησαν στο ότι πρέπει να ανοίξουν, αλλά διαφώνησαν στον χρόνο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα. 

Άνοιγμα σχολείων: Δεν κατέληξαν σε απόφαση - Τη Δευτέρα νέα συνεδρίαση

Η επιστροφή στα θρανία δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Οι λοιμωξιολόγοι έχουν βάλει κάτω τρεις ημερομηνίες: 8 , 11 και 18 Ιανουαρίου. Χτες στη θυελλώδη 6ωρη συνεδρίαση τους δεν μπόρεσαν να καταλήξουν. Μετέθεσαν την απόφαση τους για τις 4 Ιανουαρίου.

Σαρηγιάννης: «Αν ανοίξουν τα σχολεία, θα έχουμε 2000 κρούσματα τον Μάρτιο»

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε ένα πακέτο προτάσεων , προκειμένου παιδια και εκπαιδευτικοί να αισθανθούν πιο ασφαλείς.

Το υπουργείο Παιδείας εισηγείται:

  • Διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αναχώρησης για τα παιδιά του δημοτικού, ώστε να αποφεύγονται οι συναθροίσεις των γονιών έξω από τα σχολεία. Δηλαδή 8 το πρωί, 8.15 και 8.30. Η τελική απόφαση ανήκει στον διευθυντή του σχολείου.
  • Να μπαίνουν οι μαθητές από διαφορετικές εισόδους, όπου είναι εφικτό 
  • Τη δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές λυκείων θα μπορούν να δηλώνουν ότι θέλουν να υποβληθούν προληπτικά σε rapid test

Πέτσας: Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Θα ανοίξουν όμως όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης;  Τα δημοτικά είναι πιο εύκολο να επαναλειτουργήσουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια οι επιφυλάξεις είναι περισσότερες. Πάντως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top