Γαργαλιάνος: «Ο ιός δε συγχωρεί - Προσοχή μέχρι την ανοσία της αγέλης»

Τι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων

Η τελευταία ενημέρωση του 2020 από το υπουργείο Υγείας έγινε από τον Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτη Γαργαλιάνο- Κακολύρη. 

«Καμπανάκι» από Κικίλια: H Πρωτοχρονιά μπορεί να «φουντώσει» τον κορωνοϊό

Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος παίρνοντας τον λόγο από τον υπουργό Υγείας σημείωσε ότι τα εμβόλια είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα αλλά μέχρι να πετύχουμε συλλογική ανοσία θα πρέπει να προσέχουμε. Όπως είπε, βρισκόμαστε σε μία καμπή της πανδημίας, καθώς διαθέτουμε φάρμακα με τα οποία μπορούμε πια να την αντιμετωπίσουμε. Τόνισε όμως ότι μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της Ελλάδας και να επιτευχθεί ανοσία, «πρέπει να έχουμε σύνεση και να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα γιατί ο ιός δε συγχωρεί, κινείται ταχύτατα και διασπείρεται γρήγορα. Χάνουμε καθημερινά συνανθρώπους μας».

Κορωνοϊός: 942 νέα κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι

Ο κ. Γαργαλιάνος έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για να καταφέρουμε από τα μέσα του 2021 να επαναφέρουμε τη ζωή μας στην κανονικότητα. «Αξίζει τον κόπο να κάνουμε λίγη ακόμα θυσία για να πετύχουμε το στόχο μας και να ξεπεράσουμε την πανδημία» πρόσθεσε.

Aνησυχία για 7 περιοχές: Δεν παρατηρείται μείωση στο επιδημιολογικό φορτίο

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κατέληξε στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι πλέον είναι ορατό το ξέφωτο και πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη τη νέα χρονιά.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top