«Καμπανάκι» από Κικίλια: H Πρωτοχρονιά μπορεί να «φουντώσει» τον κορωνοϊό

«H έλευση των εμβολίων δεν μπορεί να σημαίνει χαλάρωση των μέτρων»

Προειδοποίηση στους πολίτες ότι η γιορτή της Πρωτοχρονιάς μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Κορωνοϊός: 942 νέα κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι

Ο κ. Κικίλιας απήθυνε έκκληση ταυτόχρονα για τήρηση των μέτρων. «Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις από γιορτές τα κρούσματα και η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα αυξάνονται» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος διευκρίνισε ότι   αν είχαμε διασπορά τα Χριστούγεννα, θα φανεί σε μία εβδομάδα και αντίστοιχα πρόσθεσε:  

«Το πώς θα συμπεριφερθούμε την Πρωτοχρονiά θα το δούμε μετά από δύο εβδομάδες, όπως και μετά τη γιορτή των  Φώτων επίσης». 

Κρούσματα σήμερα: Στην Αττική το 1/3 του συνόλου - Η γεωγραφική κατανομή

«Σας ζητώ από καρδιάς να σκεφτείτε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς που αδιάκοπα συνεχίζουν να δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Να  προσέξουμε ιδιαιτέρως όλοι!» τόνισε ο Υπιυργός Υγείας.   

Ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται αύξηση της διασποράς στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης,  ενώ  πρόσθεσε ότι «υπάρχουν δείκτες που πηγαίνουν καλύτερα αλλά επ’ ουδενί δεν μπορεί αυτό να μας κάνει να εφησυχάζουμε».

Ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε επίσης ότι οι επόμενοι  μήνες, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος,  είναι οι κατεξοχήν μήνες  των λοιμώξεων και ανέφερε ότι  στη Γερμανία μετά το ρεκόρ νεκρών σήμερα ανακοίνωσαν ότι απέχουν παραπάνω από ένα – δυο μήνες από την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ  στη Βρετανία η αρμόδια αρχή του Συστήματος Υγείας ανακοίνωσε ότι πρέπει να κάνει  επιλογές για το ποιος θα έχει πρόσβαση σε αναπνευστήρα ή όχι.   

«Το ευτυχές γεγονός της έλευσης των εμβολίων στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σήμα χαλάρωσης των μέτρων» επισήμανε.  

Κικίλιας: Ζήτημα και στάση ζωής ο εμβολιασμός

«Όπως υποσχεθήκαμε τα  εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους. Απομένουν οι επόμενοι μήνες για τον εμβολιασμό, με διαφάνεια τάξη και σχέδιο» διαβεβαίωσε ο κ Κικίλιας, ο οποίος κατέληξε με έκκληση στους πολίτες:  «Να προσέξουμε πολύ αυτές τις γιορτές και τις ημέρες που έρχονται Δεν πρόκειται περί ενός απλού ζητήματος υγείας, πρόκειται για την προσπάθεια να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές γίνεται».       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top