Παρατείνεται το lockdown στις Θεσπιές Βοιωτίας με εντολή Χαρδαλιά

Αναστολή λειτουργίας εταιρίας στη Νέα Ιωνία με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Παράταση μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου πήρε το lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη - ρεπορτάζ Star 24/12/20

Παράταση του τοπικού lockdown που εφαρμόζεται στις Θεσπιές Βοιωτίας αποφάσισε η Πολιτική Προστασία μετά από έκτακτη σύσκεψη. Υπενθυμίζεται ότι το αυστηρό lockdown είχε επιβληθεί στην τοπική κοινότητα Θεσπιέων ανήμερα των Χριστουγέννων έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Θεσπιές: Επιβάλλεται αυστηρό lockdown έως και τις 28 Δεκεμβρίου

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας αποφασίστηκε η παράταση επιβολής περιοριστικών μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων έως και την Πέμπτη 31/12, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 για την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Παρατείνεται το lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Συγκεκριμένα παρατείνεται η ισχύς των παρακάτω περιοριστικών μέτρων:

  • Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας.
  • Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κλπ).
  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τ.Κ. Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε εταιρία στη Νέα Ιωνία - Ανεστάλη η λειτουργία της

Ακόμη, η Πολιτική Προστασία αποφάσει την αναστολή λειτουργίας εταιρίας ενημέρωσης και διαχείρισης οφειλών στη Νέα Ιωνία, από 29 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, για το χρονικό διάστημα τριών ημερών και μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top