Στην Αθήνα τα εμβόλια – Ξεκινούν αύριο οι εμβολιασμοί

Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έφτασε στις 7 το πρωί, σε μεγάλο απηθκευτικό χώρο στο Κρυονέρι, το φορτίο με τις πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η επιχείρηση «Ελευθερία», όπως έχει ονομαστεί το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, θα ξεκινήσει την Κυριακή, ταυτόχρονα, σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. 

Οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.

Παράλληλα, θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή των εμβολίων προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Σε τρεις φάσεις ο εμβολιασμός – Όλο το Εθνικό Σχέδιο

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει ακόμη 83.850 δόσεις εμβολίων ενώ έως το τέλος Ιανουαρίου θα προστεθούν 429.000 δόσεις και ακόμη 333.450 έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer/BioNTech 1.265.550 δόσεις με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία που υπάρχει.

Ραντεβού μέσα από το emvolio.gov.gr

Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολισμό emvolio.gov.gr ή μέσω ΚΕΠ και φαρμακείων.

Μπουρλά: Δεν ξέρουμε ακόμη αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη

Όσοι εμβολιαστούν με το φάρμακο της Pfizer θα κάνουν δύο δόσεις και θα γνωρίζουν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από την πρώτη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί το ραντεβού. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού αλλά και γενικές οδηγίες προετοιμασίας ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top