Κορωνοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό»

Ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star σχετικά με τους εμβολιαμούς στη χώρα μας

Στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη θα γίνει από τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί σε κτίρια των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός».

Δημοσκόπηση Pulse: Αρνητικοί για το εμβόλιο 3 στους 10

Αναμένεται μάλιστα το εμβόλιο να το κάνουν πρώτοι 50 υγειονομικοί από το κάθε ένα νοσοκομείο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε πως στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και θα είναι αυτό που θα εκκινήσει τους εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα. 

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Moderna για κατεπείγουσα χρήση

Έχει ζητηθεί επίσης από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα όλοι δήλωσαν «ναι».

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτη θα κάνει το εμβόλιο μία νοσηλεύτρια και μετά ένα ηλικιωμένος. 

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος είπε με τη σειρά του ότι δε θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός που έχει πάρει έγκριση.

Ξεκινά ο εμβολιασμός στην ΕΕ στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την εκστρατεία του εμβολιασμού, ώστε να φτάσει δωρεάν σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με διοικητές και διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων των 7 Υγειονομικών Περιφερειών για την επιχείρηση εμβολιασμού και θέμα την καταγραφή των υγειονομικών του ΕΣΥ που θέλουν να εμβολιαστούν, ως πρώτη προτεραιότητα της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δήλωσε: 

Εμβόλιο: Όλα όσα είπε ο Κικίλιας στην ενημέρωση

«Τα εμβόλια αυτή τη στιγμή αποτελούν πραγματικά το φως στο τούνελ αυτής της πανδημίας. Σε συνεργασία με τους επιστήμονες των νοσοκομείων σας, πρέπει να απαντήσετε σε οποιοδήποτε ερώτημα αναδυθεί».

Παράλληλα, σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό συμμετέχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Μειωμένες οι πρώτες δόσεις στη χώρα μας

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σε αυτή λαμβάνουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top