Κορωπί: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε εκκλησία που λειτούργησε με πιστούς

Η ανάρτηση του Μητροπολίτη που έκανε λόγο για ασεβή και απαξιωτικά μέτρα

Στο βίντεο οι ανακοινώσεις Πέτσα για το άνοιγμα των εκκλησιών - 11/12/20

Πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων και τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών επιβλήθηκε σε εκκλησία του Κορωπίου, την Κυριακή, όπως έκανε γνωστό ο Μητροπολίτης Νικόλαος, με ανάρτησή του στο facebook. 

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις από μερίδα κληρικών για τα μέτρα στις εκκλησίες

Ειδικότερα, κάποιος πολίτης έκανε καταγγελία στην αστυνομία, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο 1.500€ στον ναό του Κορωπίου και 300€ στη νεωκόρο. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, μέσα στην εκκλησία των 500 τ.μ, υπήρχαν μια χούφτα άνθρωποι, χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των ατόμων.  Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Με λειτουργίες σε τρεις «βάρδιες» θα ανοίξουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού. Κατανοούμε την ενέργεια της αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρμόσει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις. Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχατο αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες»
 

Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας ότι οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία και πως τα τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα θα επιβαρύνουν αποκλει­στικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεως μας. «Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζόμενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί... Εκεί φτάσαμε».

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των εκκλησιών μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, παρουσία μόνο 9 ατόμων μέσα στους ναούς και 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας και στους πιστούς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top