Λαζανάς: «Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στη χώρα μας»

Πολύ δύσκολη η κατάσταση λόγω του κορωνοϊού

Για την επιβολή αυστηρότερου lockdown έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, σημειώνοντας πως στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί το πότε και αν θα ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο. 

Όπως είπε η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας με τα κρούσματα κορωνοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. 

Lockdown: Θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

«Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα και όλοι οι επιβάτες να σκοτώνονται. Είναι τραγικό να ξυπνάμε κάθε πρωί με αυτά τα νούμερα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ ψυχολογικά, καταλαβαίνω ότι οικονομικά υποφέρει, αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, πώς μπορεί να γίνει ο συγκερασμός όλων αυτών ώστε να ανοίξει και το λιανεμπόριο και να μην αυξηθεί η μετάδοση. Φοβάμαι ότι η εξίσωση είναι πάρα πολύ δύσκολη», είπε στον ΣΚΑΪ.

Δεν έκρυψε τον φόβο του ότι αν ανοίξει η αγορά μετά από τόσο καιρό, ο κόσμος, που είναι αρκετά πιεσμένος, θα ξεχυθεί στα καταστήματα, δε θα τηρήσει τα μέτρα και τον Ιανουάριο θα βρεθούμε αντιμέτωπη με νέα έκρηξη κρουσμάτων και νοσηλευομένων. 

«Φοβόμαστε μην προκαλέσουν τα Χριστούγεννα το τρίτο κύμα της πανδημίας»

Εξήγησε μάλιστα πως η κατάσταση στα νοσοκομεία μπορεί να χειροτερέψει από τώρα, γιατί ακόμα παραμένει υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των ανθρώπων που πρέπει να νοσηλευτούν λόγω του κορωνοϊού. 

Ερωτηθείς γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, ο κ. Λαζανάς είπε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. 

Lockdown: Από Γενάρη ανοίγουν τα σχολεία

«Πιστεύω ότι τα μέτρα τηρούνται εν μέρει, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Δηλαδή τα δικαστήρια λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα, οι εφορίες λειτουργούν επίσης κανονικά. Έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο αυστηρό lockdown», τόνισε.

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown

Όσον αφορά στις βλάβες που προκαλεί ο κορωνοϊός στους ασθενείς, σημείωσε πως ένας ποσοστό των ασθενών έχει εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένα άλλο έχει προβλήματα με την καρδιά του. Οι βλάβες αυτές μπορεί να κρατήσουν ακόμα και έξι μήνες και κάποιοι μπορεί να έχουν και μόνιμες βλάβες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top