«Φοβόμαστε μην προκαλέσουν τα Χριστούγεννα το τρίτο κύμα της πανδημίας»

Πώς περιέγραψε την κατάσταση ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

«Η διασπορά είναι τόσο μεγάλη  που το σύστημα υγείας πιέζεται στα όρια των δυνατοτήτων του» περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Αποκάλυψη Star: Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στη χώρα μας

Πάντως, η πολιτεία προσεγγίζει πλέον με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη διαχείριση της πανδημίας, εκτίμησε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσέχουν πιο πολύ και να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα αυτοπροστασίας. Ωστόσο, δε γίνονται τόσο πολλά τεστ στην Θεσσαλονίκη όσο θα έπρεπε.

Lockdown: «Όχι» των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα των σχολείων

«Τα Χριστούγεννα τα φοβόμαστε μην προκαλέσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας» σημείωσε. Αναγνώρισε την ανθρώπινη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα, ωστόσο από υγειονομικής απόψεως τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Ως υγειονομικός δεν μπορώ να βλέπω τη διευκόλυνση αυτού του θανατηφόρου ιού» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε λίγοι. Θέλουμε κι άλλες προσλήψεις. Είμαστε εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά Πόσες εβδομάδες, με τέτοιους ρυθμούς, μπορεί ένα υποστελεχωμένο σύστημα να αντέξει;» είπε.

Δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά ένας μαραθώνιος

«Ο ιός καραδοκεί και θα έχουμε αύξηση της θνητότητας αν δεν προσέξουμε. Τριανταπέντε χρόνια στο σύστημα υγείας δεν έχω ξαναδεί τέτοια ορμή νόσου» κατέληξε  ο κ. Καπραβέλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top