Κλείνει η «ψαλίδα» εισαγωγών και εξιτηρίων- 604 άτομα στις ΜΕΘ της χώρας

Ελπιδοφόρα τα στοιχεία που έρχονται από τα νοσοκομεία- Ανησυχία για Πιερία

Σήμερα ήταν μια καλύτερη μέρα για τις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία της χώρας. Οι ειδικοί παραμένουν πολύ επιφυλακτικοί, διότι δεν θέλουν να χαλαρώσουμε και να χαλάσουμε όσα αρχίζουν να μας φέρνουν ελπίδα. 

Μετά από πάρα πολύ καιρό, χθες, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έπεσαν στις 373. Το πιο ενθαρρυντικό, όμως, είναι το ότι κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές, κάτι που περιμένουμε εδώ και καιρό. Έτσι, τα εξιτήρια χθες ήταν 303.

Έλεγχοι - Κορωνοϊός: Πάνω από 1600 παραβάσεις διαπίστωσαν οι αρχές

Οι νοσηλευόμενοι που παραμένουν σε απλές κλίνες covid-19 είναι 3513, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 604. Παρατηρείται, επίσης, μία μικρή ανάσα στο πως διαμορφώνονται οι κενές κλίνες στις ΜΕΘ για covid-19, καθώς στην Αττική υπάρχουν 55 κενές και 5 κενές στη Θεσσαλονίκη.

Συμπερασματικά, το επιδημιολογικό φορτίο είναι σαφώς αυξημένο, αλλά υπάρχει μια μικρή πτώση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων, κάτι το οποίο οφείλεται στο καθολικό lockdown. Επιπλέον, φαίνεται πως έχει πέσει και το ρτ της νόσου, δηλαδή ο δείκτης μεταδοτικότητας, ο οποίος είναι κάτω του 1, αλλά και ο δείκτης θετικότητας που εξετάζεται μέσω των τεστ κορωνοϊού.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ορίων η κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Αυτή τη στιγμή, η προσοχή των ειδικών είναι στραμμένη στην Πιερία, καθώς το νοσοκομείο της Κατερίνης δέχεται μεγάλη πίεση. Συνολικά, 18 περιοχές σε όλη την χώρα παραμένουν «στο κόκκινο», με τις περισσότερες να βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top