Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ορίων η κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

«Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί, ακόμα και σε ράντζα»

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τα νοσοκομεία πυο βρίσκονται στο «κόκκινο»

Εκτός ορίων χαρακτηρίζει την κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Καταγγελία Γιαννάκου: Στις ΜΕΘ της Θεσσαλίας γίνεται διαλογή ασθενών

Σύμφωνα με τον ίδιο, νοσηλεύονται περίπου 80 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές και 14 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όπως λέει, οι ΜΕΘ είναι πάντα γεμάτες και δεν μπορούν να καλυφθούν τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που περίμεναν αρκετές ώρες να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου ή να αδειάσει κάποια κλίνη ΜΕΘ.

Ο χώρος νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο χώρος νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει ότι τα ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται κάποιες μέρες μαζί στον πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων ακόμη και σε ράντζα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, εξυπηρετούνται με φορητές μπουκάλες οξυγόνου.

Φορητές μπουκάλες οξυγόνου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών - φωτογραφία Μιχ. Γιαννάκου

Φορητές μπουκάλες οξυγόνου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών - φωτογραφία Μιχ. Γιαννάκου

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει επίσης ότι δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και τα δείγματα από τα τεστ των ασθενών στέλνονται στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αργούν. Την ίδια ώρα, οι αναμονές για εξέταση των  ασθενών- υπόπτων κρουσμάτων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι πολλές ώρες και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με πυρετό, βήχα και άλλα συμπτώματα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι διευθυντής στη ΜΕΘ και ήδη 36 υγειονομικοί νοσούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top