Κορωνοϊός - Εμβόλιο: «Θέλουμε να εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας»

Τι είπε ο Θάνος Δημόπουλος στο star για τη συλλογική ανοσία

Αισιόδοξα τα νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία Moderna το εμβόλιο της είναι κατά 94, 1% αποτελεσματικό και είναι θέμα ωρών η κατάθεση του αιτήματος για έγκριση. 

Moderna: Αίτημα για έγκριση του εμβολίου - Αποτελεσματικό κατά 94,1%

Συνολικά έξι εμβόλια βρίσκονται στο «μπουκέτο» της Ελλάδας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και δε θα μπορεί κάποιος να επιλέξει εταιρεία, καθώς δε θα έχουν ετικέτες. 

«Θέλουμε να εμβολιαστεί τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να πετύχουμε την συλλογική ανοσία», ανέφερε στο Star ο Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ και πρύτανης ΕΚΠΑ.

Κορωνοϊός: Είχε αποτέλεσμα το lockdown; - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Το σύστημα εμβολιασμών στη χώρα μας θα είναι ψηφιοποιημένο ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος αλλά και μεγαλύτερη οργάνωση. Οι πολίτες θα μπαίνουν μέσα στη διαδικτυακή πύλη ehealth.gov.gr και θα χρησιμοποιούν τους κωδικούς taxis. 

«Με βάση την εγγραφή σου στην άυλη συνταγογράφηση, να μπορεί να λάβεις ένα sms απευθείας από εμάς όπου θα ορίζεται μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για να μπορέσεις να κάνεις το ραντεβού σου για το εμβόλιο», επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων - 85 οι νέοι θάνατοι

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο προβλέπονται εμβολιαστικά κέντρα, ηλεκτρονική συνταγογράφιση του εμβολίου, η κάλυψη θα είναι δωρεάν και ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός. 

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι Ευρωπαίοι μπορεί να εμβολιαστούν τον Δεκέμβριο

Τι θα γίνει με όσους δεν εμβολιαστούν 

Ήδη αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιτρέπετε να ταξιδεύουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί και μπορούν να το αποδείξουν με ψηφιακά πάσα υγείας.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Financial Times, δεν αποκλείεται σε γραφεία και δημόσιους χώρους να σκανάρετε με τη βοήθεια της τεχνολογίας η απόδειξη ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top