Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων - 85 οι νέοι θάνατοι

Στους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς - Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 30 Νοεμβρίου από τη Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μειωμένος είναι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1044 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Γεγονός το πρώτο ελληνικό rapid test για τον κορωνοϊό

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι 105.271, εκ των οποίων το 53.0% είναι άνδρες. Από αυτλα, τα 4.888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύψας: Δε θα ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου, ούτε τα σχολεία

Συνολικά 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Από αυτούς, οι 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εξαδάκτυλος: Χαλάρωση των μέτρων μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παπαευαγγέλου: «Ασέβεια ο συγχρωτισμός»

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες από τις περιοχές της χώρας μας» επεσήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι «τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από όλους, όπως φαίνεται από την κίνηση στους δρόμους».

Επίσης υπογράμμισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μείωση των κρουσμάτων, του δείκτη θετικότητας, αλλά και του δείκτη Rt που έχει πέσει κάτω από το 1.

Αναφορικά με τις εικόνες συγχρωτισμού που παρατηρούνται παρά τα περιοριστικά μέτρα ανέφερε ότι ο «συγχρωτισμός και συναθροίσεις δηλώνουν ασέβεια, προς την δημόσια υγεία, τους συμπολίτες μας που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν όλους αυτούς τους ήρωες της πρώτης γραμμής. Και όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και ζουν με την αγωνία της ανεργίας.

Αναφορικά με τον τρόπο άρσης των μέτρων του lockdown είπε ότι η επιτροπή συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ από τον οποίο και ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Η επιτροπή θα εισηγηθεί προτάσεις για τυχόν άρση κάποιων μέτρων του lockdown» είπε και τόνισε πως βασικές παράμετροι είναι η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και η πίεση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top